oggy Opublikowano 19 Października 2011 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 19 Października 2011 Witajcie, poczynilem co nastepuje: Skladniki: 1 kg watrobki drobiowej, 40 dkg boczku wedzonego, tlustego 2 duze cebule, sol (3 lyzczeki), piperz czarny (3/4 lyzeczki), pieprz bialy (1/4 lyzeczeki), majeranek - duza garsc, maslo - 1/8 kostki. Wykonanie: Boczek kroimy w kostke, cebule rowniez. Calosc zasmazamy na masle, do momentu zeszklenia cebuli. Cebule z boczkiem przepuszczamy przez sitko 5mm. Nastepnie tym samym sitkiem mielimy watrobke drobiowa (uprzednio umyta i obrana z niechcianych elementow - tluszcz, zylki). Mieszamy calosc, nastepnie ponownie puszczamy przez sitko 5 mm. Ponownie mieszamy i doprawiamy. Tak powstaly pasztet pakujemy do foremki i pieczemy w piekarniku ok 50-55 minut, w temperaturze 200 stopni. Po upieczeniu pasztecik piekna brazowa skorupke i smakuje wiele lepiej niz sklepowe Po wyjeciu z piekarnika wyglada tak: http://img585.imageshack.us/img585/1189/imag0167se.th.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6172-pasztet-zapiekany-z-w%C4%85tr%C3%B3bki-drobiowej/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.