Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

wzorowałem się na superparówkach Ligawy ale zamiast szynki poszły okrawki łopatki, natomiast proporcje przypraw zostały zachowane. Następnym razem zrobię ściśle wg. przepisu. 4 szt zostały sparzone w temp.ok75st.C przez 15 min, reszta czeka na zadymianie

dobre żarcie -to jest to!!!

 

tel.608215213

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6217-arkawroc-robi-co%C5%9B/page/3/#findComment-276244
Udostępnij na innych stronach

  • Odpowiedzi 122
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Mam prośbę.

Zamieszczasz ładne materiały które chętnie umieściłbym na FB, jednak sklejasz zdjęcia a szkoda.

www.wyroby-domowe.pl
 Miro zaprasza na zakupy.
oscommerce.gif
Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydaje
Blog:   Wyroby domowe wg Miro
FB:  Własne wyroby domowe
 
Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6217-arkawroc-robi-co%C5%9B/page/3/#findComment-276248
Udostępnij na innych stronach

dziś w ramach rozgrzewki parówki na próbę

arka, ale wspaniałe parówki... nie zarznąłeś blendera ??? super... :clap: :clap: :clap:

MIŁOŚĆ

JEST PIĘKNYM KWIATEM

KTÓRY KWITNIE

POŚRÓD CHWASTÓW

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6217-arkawroc-robi-co%C5%9B/page/3/#findComment-276290
Udostępnij na innych stronach

arkawroc, bajeczne napisz proszę czym kutrowałeś

przepuściłem 1Xprzez siatkę 8mm żeby maszyna się nie męczyła zbytnio na trochę podmrożonym mięsie i 2Xprzez siatkę 2.7mm. :smile:

dobre żarcie -to jest to!!!

 

tel.608215213

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6217-arkawroc-robi-co%C5%9B/page/3/#findComment-276295
Udostępnij na innych stronach

no i robota główna świąteczna:

jedna strona na peklosoli do wędzenia druga na soli na białą

 

przyprawy odważone

 

po 40-sto minutowym mieszaniu z małymi przerwami

 

4 szt. sparzone na szybko na próbę przed nabiciem reszty czy czegoś nie brakuje

 

przekrój białej ,smak ok. niczego nie brakuje można nabijać resztę

 

 

 

z lewej na białą z prawej na wędzoną

 

do soboty rana powisi sobie tutaj a potem na kijach w wędzarni

 

 

wędzarnia odpalona

 

 

 

towar zapakowany na kije lekkie osuszanie

 

 

3.5 godz później wygląda to tak

 

 

szyneczka

http://images34.fotosik.pl/606/b48f777c17d5898cmed.jpg

 

serek Pilos z posypką kminkową

 

http://images49.fotosik.pl/1847/b5fbcedfd94806c6med.jpg

 

przekrój kiełbasy po sparzeniu

 

http://images40.fotosik.pl/1994/c528d17ab12a0291med.jpg

 

i .........baterie w aparacie się skończyły później wkleję sery w innych wersjach

dobre żarcie -to jest to!!!

 

tel.608215213

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6217-arkawroc-robi-co%C5%9B/page/3/#findComment-277098
Udostępnij na innych stronach

Czy do parówek dajesz gorczycę? Ja do kiełbas dodaję zmielone ziele angielskie stosowane często w wyrobach przedwojennych kiełbas.Podnosi ono walory smakowe.

Nestor ja też tak robię.

Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba

https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6217-arkawroc-robi-co%C5%9B/page/3/#findComment-277220
Udostępnij na innych stronach

  • 2 miesiące temu...

No to jest nas trzech :grin: :grin: :grin: Moze jeszcze ktos chętny?

 

[ Dodano: Czw 06 Cze, 2013 17:09 ]

A moze założyc osobny temat co myslicie???

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6217-arkawroc-robi-co%C5%9B/page/3/#findComment-287445
Udostępnij na innych stronach

  • 4 miesiące temu...

wczorajsza wariacja , z 20 szt zdążyłem zrobić zdjecie tylko 10 resztę zeżarli

post-46751-0-15082500-1382869130_thumb.jpg

post-46751-0-54668500-1382869149_thumb.jpg

dobre żarcie -to jest to!!!

 

tel.608215213

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6217-arkawroc-robi-co%C5%9B/page/3/#findComment-309138
Udostępnij na innych stronach

Ładnie wyglądają. Jak peklowałeś bo u mnie w lodówce czeka 3kg ;)

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6217-arkawroc-robi-co%C5%9B/page/3/#findComment-309139
Udostępnij na innych stronach

wieczorem do solanki (dałem 150g/litr wody) + odrobina przyprawy do kurczaka+ 4 ząbki przeciśniętego czosnku +łyżeczka papryki ostrej, rano sparzone , osuszane w wędzarni przez godzinke i 3,5 godziny wedzone w temp 55-60st.C

dobre żarcie -to jest to!!!

 

tel.608215213

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6217-arkawroc-robi-co%C5%9B/page/3/#findComment-309141
Udostępnij na innych stronach

Dzięki, wypróbuję tak :)

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6217-arkawroc-robi-co%C5%9B/page/3/#findComment-309142
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.