gonh Opublikowano 21 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 21 Listopada 2011 Czy można uwędzić mięso z królika jeśli tak, to jak pelkować i w jakiej temperaturze wędzić? Pozdrawiam Gosia Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6330-czy-mo%C5%BCna-uw%C4%99dzi%C4%87-mi%C4%99so-z-kr%C3%B3lika/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arekdron Opublikowano 21 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 21 Listopada 2011 Mój znajomy robił swego czasu bardzo dobrą kiełbasę z królika. Cytuj Arekhttp://www.wedliny-dron.pl/pl/S#top2www.globaltour.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6330-czy-mo%C5%BCna-uw%C4%99dzi%C4%87-mi%C4%99so-z-kr%C3%B3lika/#findComment-186372 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 21 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 21 Listopada 2011 10 kilogramów udek króliczych3dkg soki10 g saletry20 g pieprzułyżka majeranku10 ząbków czosnku5 gram papryki5 lisci laurowychROZPUSZCZAMY SÓL I SALETRĘ W 15 LITRACH WODY,'DODAJEMY UTŁUCZONE W MOŹDZIERZU PRZYPRAWY ORAZ CZOSNEK .UDKA PEKLUJEMY 12 DNI.NASTĘPNIE MOCZYMY PRZEZ GODZINĘ W ZIMNEJ WODZIE,ZAKŁADAMY PĘTELKI ZE SZPAGATU I OSUSZAMY 3 GODZINY.WĘDZIMY 2 DNI PO 12 GODZIN ZIMNYM DYMEM NA KOLOREK BRĄZOWY. To jest przepis z jednej z moich książek.Niestety nigdy go nie sprawdziłem. Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6330-czy-mo%C5%BCna-uw%C4%99dzi%C4%87-mi%C4%99so-z-kr%C3%B3lika/#findComment-186373 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chłop z warmii Opublikowano 21 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 21 Listopada 2011 Gosiu,myślę,że spokojnie możesz robić tak jak kurczaka i powinno być dobrze.No,ja tak bym robił.I daj peklosól. Pozdrawiam serdecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6330-czy-mo%C5%BCna-uw%C4%99dzi%C4%87-mi%C4%99so-z-kr%C3%B3lika/#findComment-186399 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gonh Opublikowano 21 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 21 Listopada 2011 Dziękuję pięknie za tak szybką odpowiedz. Jak ktoś ma jakieś doświadczenie i inne przepisy z mięsa króliczego to wdzięczna będę za podzielenie się. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6330-czy-mo%C5%BCna-uw%C4%99dzi%C4%87-mi%C4%99so-z-kr%C3%B3lika/#findComment-186413 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 21 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 21 Listopada 2011 gonh, napewno jest to wspaniałe miesko na pieczeń i ten wspaniały sosik w mojej rodzinie królik jest serwowany raz w tygodniu ale niestety jak już pisałem nigdy nie wędziłem.Powodzenia! Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6330-czy-mo%C5%BCna-uw%C4%99dzi%C4%87-mi%C4%99so-z-kr%C3%B3lika/#findComment-186428 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.