arkawroc Opublikowano 27 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 27 Listopada 2011 z gotowej mieszanki młyny polskie o.52kg mieszanki + 2 łyżki mąki pszennej zwykłej,0.35l letniej wody , 15g drożdży świeżych. Waga po upieczeniu w takiej postaci 0.88kg:http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/2ba7f94afb47d665.htmlhttp://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/191bea04425019cd.htmlhttp://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/543d8ba3a206ff19.html Cytuj dobre żarcie -to jest to!!! tel.608215213 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6376-chleb-cebulowy/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TD Opublikowano 27 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 27 Listopada 2011 Witam,jeszcze parę miesięcy temu piekłam pyszny chlebek,ostatnio nie mam dla kogo piec bo dzieci wyjechały z domu na studia i nie tylko.Zdjęcia chlebka teraz nie mam,ale zapewniam ,piekłam go wiele razy i wszystkim smakował.Przepis na ten chlebek dałam moim znajomym i tez bardzo sobie chwalili smak chlebka w połączeniu żółtego sera i kminku ,polecam przepis. Chleb domowy SKŁADNIKI * 1 kg mąki pszennej* 5 dag drożdży... * 2 jajka* ok. 1 łyżeczki soli* 500 – 700 ml letniej wody* 10 dag żółtego sera pokrojonego w kostkę (1 X 1 cm) (opcjonalnie)* 1 płaska łyżeczka majeranku , kminku , oregano lub bazyli.* odrobina cukru PRZYGOTOWANIE: Z drożdży przygotować rozczyn dodając letnią wodę, odrobinę mąki i cukru. Pozostawić w ciepłym miejscu na ok 20 min. Dodać jajka, wodę rozczyn drożdżowy, sól, łyżeczkę majeranku,tyle samo kminku ,bazylii i żółty ser pokrojony w kostkę. Wyrobić na gładkie ciasto. Pozostawić w ciepłym miejscu do wyrośnięcia. Kiedy ciasto podwójnie zwiększy swą objętość przełożyć do formy. Piec w temp.180 stopni przez ok 55 min. Cytuj CO CIĘ NIE ZABIJE TO CIĘ WZMOCNI Teresa Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6376-chleb-cebulowy/#findComment-187604 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaj77 Opublikowano 27 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 27 Listopada 2011 TD, To we wtorek podejdę do tego twojego chciałem taki ze strony głównej pt. Chleb do pracujących inaczej ale będzie ten :lol: :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6376-chleb-cebulowy/#findComment-187615 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TD Opublikowano 27 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 27 Listopada 2011 super polecam,ważne aby wszystkie składniki miały taką sama temperaturę,a sera można dodać więcej i kminku też ,jak kto co lubi....... Cytuj CO CIĘ NIE ZABIJE TO CIĘ WZMOCNI Teresa Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6376-chleb-cebulowy/#findComment-187619 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.