Alltid Opublikowano 24 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij #51 Opublikowano 24 Lutego 2012 Wielu lekarzy i dietetykówDroga Alltid, ale są tacy, którzy wiedzą. I są nawet na naszym forum. :grin: Tak, tak wiem, że są i wiedzą. :smile: Pisałam wielu...... :smile: Cytuj Pozdrawiam,Alltid/Ela http://images35.fotosik.pl/1801/094ee4c6df2e9767m.gifhttps://alltidnalewki.wordpress.com Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6680-walczymy-o-przywr%C3%B3cenie-receptur-z-lat-40-50-i-60-tych/page/3/#findComment-203946 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 24 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #52 Opublikowano 24 Lutego 2012 :grin: Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6680-walczymy-o-przywr%C3%B3cenie-receptur-z-lat-40-50-i-60-tych/page/3/#findComment-203947 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej_Zaleski Opublikowano 28 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij #53 Opublikowano 28 Lutego 2012 @up nie popadajmy w paranoje, wszystko jest nie zdrowe! Jakby było takie złe i feee to już byśmy tutaj nie pisali, także proponuje troszkę ostrożnie ze słowem wszystko. Będąc bardzo dokładnym, można by przeanalizować "Kuchnie Polską" czyli diety jakie były stosowane przez naszych dziadków i babcie, tradycyjnie to zdrowo... czy na pewno? Zwróćcie uwagą choćby na samą ilość soli stosowanej przez starsze pokolenia i przyrównajcie to do danych na temat raka żołądka. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6680-walczymy-o-przywr%C3%B3cenie-receptur-z-lat-40-50-i-60-tych/page/3/#findComment-204765 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 29 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #54 Opublikowano 29 Lutego 2012 Proszę nie podważać teoretycznej jakości wędlin produkowanych w okresie objętym tematem. Nie zapominajmy, że na złą ich jakość główny wpływ miały przekręty w przemyśle mięsnym w okresie, kiedy mięso traktowano jako surowiec strategiczny, a jego cena była wysoka. Do tego te właściwości wiązania taniej wody. Jak można było tego nie wykorzystywać? :wink: Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6680-walczymy-o-przywr%C3%B3cenie-receptur-z-lat-40-50-i-60-tych/page/3/#findComment-204778 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrus Opublikowano 29 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij #55 Opublikowano 29 Marca 2012 Myślę, że mogą Was zaciekawić Targi Produktów Regionalnych "Regionalia", które 20 kwietnia rozpoczną się Warszawie. Jednym z głównych sektorów tych targów będzie żywność ekologiczna i regionalna. Zapewne pojawi się tam wielu producentów, którzy trzymają się tradycyjnych przepisów i podejrzewam, że zainteresowała by ich Wasza idea. Więcej informacji znajdziecie na http://www.regionalia.com.pl/. Mam nadzieję, że informacja okaże się pomocna. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6680-walczymy-o-przywr%C3%B3cenie-receptur-z-lat-40-50-i-60-tych/page/3/#findComment-210217 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej 4x4 Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij #56 Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Może trochę przewrotnie. To, że powstała ta strona to efekt konieczności czy jak kto woli potrzeby. Potrzeby bo właśnie co raz więcej konsumentów ma dość wyrobów z produkcji przemysłowej. Czyli ten mały krok już jest. Kolejny to selekcja naturalna polegająca na dwu sprawach; Jedna to upadek firm i sklepów produkujących badziewie; Druga to umieranie ludzi kupujących to badziewie. Nie istnieliby domowi masarze gdyby produkowane były dobre wyroby. Świadomość ludzi niestety jest raczej smutna. Natomiast tuptanie z kagankiem wiedzy do społeczeństwa to syzyfowa praca. Co do możliwości sprzedaży wyrobów własnych to już prawo przewiduje taką możliwość. Wymaga to wprawdzie wiele zachodu i uzyskania pozwoleń. Ale jest realne. Tylko czy to o to chodzi? Może ważniejsze jest zebranie przepisów i sposobów wyrobu tradycyjnych wędlin i propagowanie strony WB? No chyba, że ktoś chce się bawić w masarstwo na większą skalę to życzę powodzenia. I oby utrzymał jakość na odpowiednim poziomie. :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6680-walczymy-o-przywr%C3%B3cenie-receptur-z-lat-40-50-i-60-tych/page/3/#findComment-214993 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.