Maxell Opublikowano 29 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #26 Opublikowano 29 Lutego 2012 Na wniosek Kolegów z innego tematu proponuję kurs "Gospodarka pasieczna. Zakres podstawowy." Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6693-planowane-kursy-w-tym-roku/page/2/#findComment-204821 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekC Opublikowano 29 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij #27 Opublikowano 29 Lutego 2012 Lista chętnych na kurs V.S.O.P. 1. andrzej k 2.Yerba3.JacekC Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6693-planowane-kursy-w-tym-roku/page/2/#findComment-204854 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 29 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #28 Opublikowano 29 Lutego 2012 Lista chętnych na kurs, oraz informacje z nim związane, znajdują sie w "Klubie V.S.O.P". Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6693-planowane-kursy-w-tym-roku/page/2/#findComment-204857 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 29 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #29 Opublikowano 29 Lutego 2012 Fakt, okulista by sie przydał. :wink: https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8519&postdays=0&postorder=asc&start=15 Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6693-planowane-kursy-w-tym-roku/page/2/#findComment-204861 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzych600 Opublikowano 4 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij #30 Opublikowano 4 Marca 2012 5. Specjalistyczny - II stopień: masarstwo - SDM Łazy i SDM Bukowina T. tym kursem byłbym bardzo zainteresowany , czy jakieś bliższe dane odnośnie terminu ? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6693-planowane-kursy-w-tym-roku/page/2/#findComment-205692 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 4 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij #31 Opublikowano 4 Marca 2012 tym kursem byłbym bardzo zainteresowany https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8514 Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6693-planowane-kursy-w-tym-roku/page/2/#findComment-205694 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzych600 Opublikowano 4 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij #32 Opublikowano 4 Marca 2012 W dniach 22-24 czerwca 2012 r. odbedzie się I kurs serowarstwa i maselnictwa w SDM Łazy. przepraszam ale mi chodzi o masarstwo nie maselnictwo :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6693-planowane-kursy-w-tym-roku/page/2/#findComment-205698 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaj77 Opublikowano 4 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij #33 Opublikowano 4 Marca 2012 krzych600, https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8485 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6693-planowane-kursy-w-tym-roku/page/2/#findComment-205699 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzych600 Opublikowano 6 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij #34 Opublikowano 6 Marca 2012 Dziękuje za szczere chęci ale, ludzie czytajcie trochę dokładniej !!!! krzych600 Początkujący Wysłany: Nie 04 Mar, 2012 21:05 5. Specjalistyczny - II stopień: masarstwo - SDM Łazy i SDM Bukowina T. tym kursem byłbym bardzo zainteresowany , czy jakieś bliższe dane odnośnie terminu ?? KURS SPECJALISTYCZNY MASARSTWO nie maselnictwo lub kurs podstawowy MASARSTWO II. pozycja nr. 5 z propozycji na ten rok !!! Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6693-planowane-kursy-w-tym-roku/page/2/#findComment-205866 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Troglo-B Opublikowano 27 Września 2012 Zgłoś Udostępnij #35 Opublikowano 27 Września 2012 nie planujecie czegos moze bardziej na poludniu PL bo Lazy to dlamnie za daleko Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6693-planowane-kursy-w-tym-roku/page/2/#findComment-240323 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 1 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #36 Opublikowano 1 Października 2012 Kurs II stopnia z zakresu masarstwa był zaplanowany i ogłoszony. Niestety nie zgłosiła sie wymagana liczba chętnych. Na pewno powtórzymy go w roku przyszłym.To samo z kursem V.S.O.P. II stopnia. Chętnych było multum, a na kurs nie zapisał się nikt. :wink: Wracając do propozycji. Bardzo intensywnie rozpatruję zorganizowanie przynajmniej jednego kursu z zakresu produkcji konserw domowych (w planie są warzywa i konserwy mięsno-warzywne, ale głównym kierunkiem będzie pasteryzacja i sterylizacja mięsa w słoikach i puszkach). W tym celu prowadzę już rozmowy z Firmą Sausage Maker Inc. w sprawie zakupu sterylizatora domowego do konserwacji żywności, wieczek do słoików z wymiennymi wkładami, oraz ręcznej zamykarki do konserw z zapasem tych ostatnich. Kurs przeprowadzony zostanie w naszej SDM w oparciu o posiadane przez nas zestawy receptur branżowych, jak również w oparciu o Wasze propozycje i przepisy.W związku z tym, już niebawem w dziale Konserwy powstaną subfora: receptury branżowe i realizacja. W części pierwszej postaramy się umieścić jak najwięcej receptur na konserwy eksportowe, branżowe i i regionalne, zaś w drugiej zdjęcia i wyniki ich realizacji. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6693-planowane-kursy-w-tym-roku/page/2/#findComment-240818 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 1 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #37 Opublikowano 1 Października 2012 Zlot Podlaski dotyczy jedynie kilku osób. :lol: Poniżej zdjęcia maszyn będących w kręgu naszych zainteresowań. Na początek domowy sterylizator, w którym mieści się 7 słoików 1 l i 14 szt. 0,5 l.: Teraz zaś, ręczna zamykarka do konserw: Trzeba będzie się trochę sprężyć przy klikaniu reklam. :grin: Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6693-planowane-kursy-w-tym-roku/page/2/#findComment-240838 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 1 Października 2012 Zgłoś Udostępnij #38 Opublikowano 1 Października 2012 Maxell, po nowym roku to ja jako pierwszy się zapisuję na kurs konserw Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6693-planowane-kursy-w-tym-roku/page/2/#findComment-240839 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darhel Opublikowano 1 Października 2012 Zgłoś Udostępnij #39 Opublikowano 1 Października 2012 Maxell, jaki jest koszt takiego steliryzatora "domowego" i zamykarki ? ca Cytuj "Chwytaj dzień, bo przecież nikt się nie dowie, jaką nam przyszłość zgotują bogowie..." Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6693-planowane-kursy-w-tym-roku/page/2/#findComment-240842 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 1 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #40 Opublikowano 1 Października 2012 Trwają negocjacje. Normalna cena:- sterylizator ok. 370 $- zamykarka ok. 700 EURdo tego puszki i wieczka.Są także sterylizatory sporo mniejsze i tańsze. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6693-planowane-kursy-w-tym-roku/page/2/#findComment-240844 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.