Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Często zdarza się, że schabik pieczony jest suchy.

Składnki:

schab dowolna ilość

przyprawy do mięs - najlepiej ulubione przyprawy.

czosnek

sól

oliwa

przyprawa soya

masło czosnkowe osełka - może być zwykłe masło.

Nacieramy schab czosnkiem, solimy, posypujemy przyprawami. Soye dodajemy do oliwki i robimy bejcę 150 gr całość wkładamy do ciasnego naczynia i zalewamy oliwą z dodatkiem soyi. Po 24 godzinach obsmażamy na patelni z małą ilością oleju do lekkiego zarumienia.

Klarujemy masło i roztopione strzykawką wstrzykujemy obficie do ciepłego schabu. Należy uważać żeby igła się nie zatkała osadem, wytrąconym czosnkiem z masła. Schab wkładamy do piekarnika w naczyniu żaroodpornym i wlewamy bejce która została. Po 15 minutach pieczenia dodajemy 150 gr wody. Co jakiś czas obracamy schab. Pieczemy do odparowania wody i lekkiego zarumienienia się schabu.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6901-schab-pieczony-w-przyprawach/
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.