Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Poniewaz przystepuje do przyrzadzenia szynki surowej, dojrzewajacej chcialbym skupic sie nad informacja dolaczonej do zakupionego produktu. (Szynka zrazowa gorna).

 

 

 

 

Wynika z niej, ze produkt nie nadaje sie do spozycia w stanie surowym i dopiero obrobka termiczna czyni ja do tego przydatna.Czy wiec mozna uzyc takiego polproduktu do produkcji dojrzewajacych , surowych wyrobow?.

Apes debemus imitari
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6905-szynka-surowa-dojrzewajaca-aus-der-oberschale/
Udostępnij na innych stronach

Napisz moze czy to mieso jest juz w jakis sposob przetworzone? np. zapeklowane. A moze chodzi o mieso ktore bylo juz raz zamrozone? Czytajac zalaczona informacje mam wrazenie ze nie jest to mieso swieze, dlaczego np. po otwarciu opakowania powinno byc jeszcze w tym samym dniu spozyte? Odradzam Ci robienie z tego produktu wyrobow surowych dojrzewajacych.

Pozdrawiam yogi

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6905-szynka-surowa-dojrzewajaca-aus-der-oberschale/#findComment-215613
Udostępnij na innych stronach

Mieso to klasyczny produkt oferowany przez REWE, firmy W.Brandenburg.Opis nie sugeruje zadnej wczesniejszej obrobki n,p peklowania.Mysle ,ze jesli to wieprzowina, to wlasnie dlatego zaleca sie obrobke wysoka temperatura.Jak sie to ma technologicznie do wszystkich innych produktow surowych,dojrzewajacych wykonanych z miesa wieprzowego ?
Apes debemus imitari
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6905-szynka-surowa-dojrzewajaca-aus-der-oberschale/#findComment-215614
Udostępnij na innych stronach

  • 1 miesiąc temu...

Ostatnia z trzech wykonanych przeze mnie, przed trzema miesiacami szynek.Dojrzewala w chlodzie chlodziarki w 2 ° C. Czasami wynoszona na chlod wiatru w celu dosuszenia. Posypana, tymiankiem, kardamonem i muskatem.

 

Apes debemus imitari
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6905-szynka-surowa-dojrzewajaca-aus-der-oberschale/#findComment-222434
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.