robimhuk Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Poniewaz przystepuje do przyrzadzenia szynki surowej, dojrzewajacej chcialbym skupic sie nad informacja dolaczonej do zakupionego produktu. (Szynka zrazowa gorna). Wynika z niej, ze produkt nie nadaje sie do spozycia w stanie surowym i dopiero obrobka termiczna czyni ja do tego przydatna.Czy wiec mozna uzyc takiego polproduktu do produkcji dojrzewajacych , surowych wyrobow?. Cytuj Apes debemus imitari Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6905-szynka-surowa-dojrzewajaca-aus-der-oberschale/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yogi Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Napisz moze czy to mieso jest juz w jakis sposob przetworzone? np. zapeklowane. A moze chodzi o mieso ktore bylo juz raz zamrozone? Czytajac zalaczona informacje mam wrazenie ze nie jest to mieso swieze, dlaczego np. po otwarciu opakowania powinno byc jeszcze w tym samym dniu spozyte? Odradzam Ci robienie z tego produktu wyrobow surowych dojrzewajacych.Pozdrawiam yogi Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6905-szynka-surowa-dojrzewajaca-aus-der-oberschale/#findComment-215613 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robimhuk Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Mieso to klasyczny produkt oferowany przez REWE, firmy W.Brandenburg.Opis nie sugeruje zadnej wczesniejszej obrobki n,p peklowania.Mysle ,ze jesli to wieprzowina, to wlasnie dlatego zaleca sie obrobke wysoka temperatura.Jak sie to ma technologicznie do wszystkich innych produktow surowych,dojrzewajacych wykonanych z miesa wieprzowego ? Cytuj Apes debemus imitari Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6905-szynka-surowa-dojrzewajaca-aus-der-oberschale/#findComment-215614 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robimhuk Opublikowano 12 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 12 Czerwca 2012 Ostatnia z trzech wykonanych przeze mnie, przed trzema miesiacami szynek.Dojrzewala w chlodzie chlodziarki w 2 ° C. Czasami wynoszona na chlod wiatru w celu dosuszenia. Posypana, tymiankiem, kardamonem i muskatem. Cytuj Apes debemus imitari Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6905-szynka-surowa-dojrzewajaca-aus-der-oberschale/#findComment-222434 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.