bogdan b Opublikowano 2 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij #26 Opublikowano 2 Maja 2013 anerka, :clap: :clap: :clap: , pyszności :thumbsup: Cytuj Pozdrawiam bogdan b [ Apetyt rośnie w miarę wędzenia ] Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7057-z-w%C4%99dzarni-anerki/page/2/#findComment-283333 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 3 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij #27 Opublikowano 3 Maja 2013 A co to za serek wedziłaś ??? :question: Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7057-z-w%C4%99dzarni-anerki/page/2/#findComment-283349 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzes80 Opublikowano 3 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij #28 Opublikowano 3 Maja 2013 No to mi się podoba :clap: :clap: :thumbsup: :grin: pozdrawiam,ile wedzisz ćwiartki z kurczaka??? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7057-z-w%C4%99dzarni-anerki/page/2/#findComment-283360 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg04 Opublikowano 3 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij #29 Opublikowano 3 Maja 2013 anerka :clap: :clap: :clap: :thumbsup: Cytuj Pozdrawiam Grzegorz Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7057-z-w%C4%99dzarni-anerki/page/2/#findComment-283364 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anerka Opublikowano 3 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #30 Opublikowano 3 Maja 2013 dyzio, Serek typu bundz własnej produkcji.Po kilkugodzinnym ocieknięciu serwatki zostawiłam pod niezbyt wielkim naciskiem, następnie potraktowałam solanką /50g soli na 1 l. wody/.Po ocieknięciu i osuszeniu wędziłam do uzyskania złotego koloru ok 3 godz. w temp. 35-40*C. Nie jestem fachowcem od serów, ale na potrzeby rodziny robię różne. Smakują a ja trenuję nadal nieduże ilości , z 10l. mleka. greg04, Ćwiartki z kurczaka po uprzednim parzeniu /wg wskazówek DZIADKA na kurczaka wędzonego/ wędzę do uzyskania złotej skórki . Wędziłam razem z serami. Pozdrawiam serdecznie. Cytuj Dużo nie znaczy dobrze ale dobrze dużo znaczy. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7057-z-w%C4%99dzarni-anerki/page/2/#findComment-283383 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.