Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

A co to za serek wedziłaś ??? :question:

Ciepło pozdrawiam.

dyzio

__________________________________________

Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa)

 

nie zapominaj o Panu "S"

http://wedlinydomowe...go-forumowicza/

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7057-z-w%C4%99dzarni-anerki/page/2/#findComment-283349
Udostępnij na innych stronach

dyzio,

Serek typu bundz własnej produkcji.Po kilkugodzinnym ocieknięciu serwatki zostawiłam pod niezbyt wielkim naciskiem, następnie potraktowałam solanką /50g soli na 1 l. wody/.Po ocieknięciu i osuszeniu wędziłam do uzyskania złotego koloru ok 3 godz. w temp. 35-40*C.

Nie jestem fachowcem od serów, ale na potrzeby rodziny robię różne. Smakują a ja trenuję nadal nieduże ilości , z 10l. mleka.

 

greg04,

Ćwiartki z kurczaka po uprzednim parzeniu /wg wskazówek DZIADKA na kurczaka wędzonego/ wędzę do uzyskania złotej skórki . Wędziłam razem z serami.

 

Pozdrawiam serdecznie.

Dużo nie znaczy dobrze ale dobrze dużo znaczy.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7057-z-w%C4%99dzarni-anerki/page/2/#findComment-283383
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.