Skocz do zawartości

Kurs podstawowy nr 10 w Łazach w dn. 26.10-28.10.2012r.


Rekomendowane odpowiedzi

Osobiście uważam, że najwięcej na kursie zyskują osoby już z pewnym, wstępnym doświadczeniem

Idąc dalej tym tokiem myślenia namawiałem Andrzeja Bagno aby spróbował zorganizować nie kurs ale warsztaty doskonalące dla absolwentów kursów podstawowych na których zaproponowałby kilka wyrobów celem "szlifowania warsztatu"..., że nie wspomnę o miłym spotkaniu towarzyskim..... :grin: :lol: :wink:

My brain: it's my second favorite organ /Woody Allen/

But what was the first

  • Odpowiedzi 58
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Osobiście uważam, że najwięcej na kursie zyskują osoby już z pewnym, wstępnym doświadczeniem (wiem po sobie ).

Nie ma natłoku nowych informacji i można wyłapać co cenniejsze perełki i popracować nad swoimi słabymi punktami a czasami je sobie wręcz uświadomić.

Zgadzam się z tym w 100% !!!! Właśnie po to jechałem na kurs i jak już pisałem wcześniej Andrzej i Wojtek nie zawiedli mnie w tym zakresie.

 

dąc dalej tym tokiem myślenia namawiałem Andrzeja Bagno aby spróbował zorganizować nie kurs ale warsztaty doskonalące dla absolwentów kursów podstawowych na których zaproponowałby kilka wyrobów celem "szlifowania warsztatu"

 

Myślę że byłbym chętny na takie warsztaty. Może jak by powstała jakaś lista chętnych to decyzje odnośnie ich powstania mogły by być szybsze. :grin:

 

[ Dodano: Pon 12 Lis, 2012 23:37 ]

Nie mam zdjec z produkcji po szkoleniu , ale nie chcac byc gorsza od kolegow z kursu postanowilam wstawic pore wczesniejszych fotek

:clap: :clap: :clap: :clap: :thumbsup: :thumbsup:

Pozdrawiam

SlawekCh

Myślę że byłbym chętny na takie warsztaty. Może jak by powstała jakaś lista chętnych to decyzje odnośnie ich powstania mogły by być szybsze. :grin:

no to zacznijmy układać listę :idea:

1. i 2. pioro i Beatka,

2. i 3. Paweł i Dorotka.

4.

:wink:

My brain: it's my second favorite organ /Woody Allen/

But what was the first

renesi, Przyjechałaś na szkolenie w celu do szlifowania "warsztatu".

Wyroby wyglądają super.

Nie tylko w celu doszlifowania warsztatu . Cala wiedze jaka posiadam a zaczynalam od podstaw (rozbior poltuszy, wyroby parzone, peklowane pieczone, klasyfikacja miesa , wedzonki) zdobylam na tym forum Wszystko podane jak na tacy za ktora nikt nie walal zaplac Wypadalo poznac choc w czesci moich nauczycieli z tego forum jak i rowniez obserwacja jak to robia fachowcy

Pochwala Twoja jest dopelnieniem do mojego dyplomu

 

[ Dodano: Wto 13 Lis, 2012 08:46 ]

Przyjechałaś na szkolenie w celu do szlifowania "warsztatu"

I to jest to.

Osobiście uważam, że najwięcej na kursie zyskują osoby już z pewnym, wstępnym doświadczeniem (wiem po sobie :grin: ).

Nie ma natłoku nowych informacji i można wyłapać co cenniejsze perełki i popracować nad swoimi słabymi punktami a czasami je sobie wręcz uświadomić.

Duże brawa dla renesi :clap: :clap: :clap:

Dokladnie tak zobaczyc jak cos mozna latwiej i prosciej zrobic wylapac swoje bledy Gdybym przyjachala calkiem zielona wiele rzeczy by mi umknelo z kursu Wiedzialam z czym mam trudnosci i o co spytac jak i rowniez wiele rzeczy nauczylam sie nowych

Świat jest na tyle duży, żeby zaspokoić potrzeby wszystkich. Ale zawsze będzie za mały, by zaspokoić chciwą jednostkę

Witam oto kolejna moja produkcja kaszanka i salceson :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/43a7a33266a7a704.html

 

:clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :thumbsup:

Świat jest na tyle duży, żeby zaspokoić potrzeby wszystkich. Ale zawsze będzie za mały, by zaspokoić chciwą jednostkę

  • 1 miesiąc temu...

Dawno już po kursie a ja dopiero teraz dokopałam się do zdjęć Nie mam ich za wiele , bo czasu na pstrykanie nie było

Łazy przywitały mnie piękną jesienną pogodą Mogłam cieszyć się pięknym słoneczkiem jeść jabłka z drzewa i czekać na pozostałych uczestników. W przemiłym towarzystwie gospodarzy minął pierwszy dzień mojego pobytu w Łazach Dzień kolejny wszyscy gotowi ochoczo przystąpili do pracy ładnie poubierani w fartuszki , czepeczki uważnie słuchali co Bagno z Wojtkiem mieli do przekazania . Mięsko podzielone i zapeklowane zostało . Sobota rano wiązanie szynek , robienie kiełbasek i gotowanie mięska na salceson , kaszankę i pasztetową

Powiązane szyneczki ,baleroniki ,polędwiczki ładnie ociekają Czujnemu oku kolegi Bagno nic nie umknęło , tu fuszerki być nie mogło Nauka robienia pętelki i wiązania szynek bardzo ważną rzeczą jest z braku ilości szynek kursanci wiązanie praktykowali na krakowskiej Nie jednokrotnie koledzy prowadzący mówili że trzeba dobrze zrobić pętelkę a mimo wszystko komuś sie nie udało http://images10.fotosik.pl/3131/5a2fba6b0e34f972m.jpg i mieliśmy krakowską pieczoną Powali dzień dobiegał końca a my mogliśmy podziwiać naszą produkcję http://images10.fotosik.pl/3131/3f9287171445f583m.jpg http://images10.fotosik.pl/3131/4830dd322b171a34m.jpg wszyscy grzecznie poszli spać a kolego Wojtek został w przemiłym towarzystwie zgrabnej nogi blondyny http://images10.fotosik.pl/3131/a83a4fb67d888883m.jpg

Niedziela śniadanko pyszny żurek i nasze wyroby http://images10.fotosik.pl/3131/296b93966d3b84a4m.jpg http://images10.fotosik.pl/3131/25ddfac22cabd7f4m.jpg http://images10.fotosik.pl/3131/44bb868de1c5c937m.jpg Kurs zakończył się wreczeniem dyplomów i podziękowaniami ze strony prowadzących i kursantów http://images10.fotosik.pl/3131/84afc3996973f091m.jpg http://images10.fotosik.pl/3131/8f1da55874154793m.jpg Najmłodszy uczestnik kursu jest wspaniałym dzielnym chłopcem pierwszy był do pracy chętnie pomagał nie tylko przy produkcji ale również przy sprzątaniu , jak Bagno wręczał mu dyplom to az łezka w oku się kręciła http://images10.fotosik.pl/3131/aaf4defa124ceaa1m.jpg Koledzy prowadzący do ostatnich chwil odpowiadali na pytania http://images10.fotosik.pl/3131/f1e3d14566cd64e9m.jpg nawet przy odśnieżaniu . Czas spędzony w Łazach uważam za przemiły i bardzo przydatny .Szkoda że tak krótko to trwało Powoli wszyscy się roziechali z pysznymi wedzonkami Łazy pożegnały nas piękną zimą http://images10.fotosik.pl/3131/85e926c341181611m.jpg

 

Serdeczne pozdrowienia dla wszystkich uczestników , prowadzących i gospodarzy. Bagno proszę uściskaj ode mnie Reginę , teściów i Piotrusia

Renata

Świat jest na tyle duży, żeby zaspokoić potrzeby wszystkich. Ale zawsze będzie za mały, by zaspokoić chciwą jednostkę

Bagno proszę uściskaj ode mnie Reginę , teściów i Piotrusia

Dziękuje w imieniu wszystkich ściskanych. Pozdrawiam.

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.