Gwizdek Opublikowano 14 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #76 Opublikowano 14 Października 2012 Zostało, dziś trochę polędwicy, wiec padło na zrobienie "Polędwicy suszonej a`la wędlina parmeńska" (chodził za mną ten pomysł już od jakiegoś czasu). Waga polędwicy 630g - oczyszczona z błon - najpierw obtoczona solą nie jodowaną - papryka słodka 7g + ostra 4g - czosnek granulowany ok 3g - czubrica ok 3g - trochę pieprzu I etap tak to wygląda: Wszystko do pojemnika i do lodówki na 5 dni (jak zaglądałem, to troszkę soku już się pojawiło, który jutro wyleje). A teraz zostało najgorsze, muszę pomalutku przygotować się do II etapu i podprowadzić żonce pończochy. Nie wiem, co ona na to? :question: Ale będzie draka. :wink: CDN :idea: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7130-wyroby-gwizdka/page/4/#findComment-243381 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 14 Października 2012 Zgłoś Udostępnij #77 Opublikowano 14 Października 2012 Nic jej nie mów !Mają ich tyle, że same nie wiedzą jak wiele :grin: Tylko użyj tych nowych. Chociaż kto wie ..wersja w używanych może być .... inna. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7130-wyroby-gwizdka/page/4/#findComment-243383 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gwizdek Opublikowano 14 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #78 Opublikowano 14 Października 2012 Chociaż kto wie ..wersja w używanych może być .... inna. - może walory smakowe się poprawią :grin: :question: :question: :question: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7130-wyroby-gwizdka/page/4/#findComment-243384 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 14 Października 2012 Zgłoś Udostępnij #79 Opublikowano 14 Października 2012 O tym myślałem .... :grin: Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7130-wyroby-gwizdka/page/4/#findComment-243385 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gwizdek Opublikowano 19 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #80 Opublikowano 19 Października 2012 Dziś II etap polędwica wyjęta z lodówki - waga 591g Żonie coś zginęło :question: Detektyw Rutkowski by się przydał :wink: A cóż to za cudo: A teraz w ubranku: I tak 7 dni będzie wisieć w temperaturze 17-18 C, oj biedactwo na pewno się spoci. Coś mi się wydaje, że mój osobisty "Sherlock Holmes", już coś podejrzewa :blush: CDN... Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7130-wyroby-gwizdka/page/4/#findComment-244458 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gwizdek Opublikowano 8 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #81 Opublikowano 8 Listopada 2012 Z braku czasu, dziś wstawiam fotki Polędwica suszona a`la wędlina parmeńska - po 3 etapie Fotosik znowu padł http://img7.imageshack.us/img7/8707/dscn8165d.jpg Uploaded with ImageShack.us W przekroju http://img23.imageshack.us/img23/550/dscn8191v.jpg Uploaded with ImageShack.us http://img600.imageshack.us/img600/3453/dscn8180o.jpg Uploaded with ImageShack.us W ubiegły piątek zadymiłem trochę wędliny http://img6.imageshack.us/img6/6290/dscn8172d.jpg http://img846.imageshack.us/img846/3199/dscn8173.jpg Uploaded with ImageShack.us http://img818.imageshack.us/img818/5175/dscn8175.jpg Uploaded with ImageShack.us No i w sobotę kilka rybek i serki http://img854.imageshack.us/img854/7549/dscn8176.jpg Uploaded with ImageShack.us http://img5.imageshack.us/img5/2650/dscn8177a.jpg Uploaded with ImageShack.us http://img823.imageshack.us/img823/4595/dscn8179t.jpg Uploaded with ImageShack.us A to efekty po parzeniu http://img138.imageshack.us/img138/5861/dscn8182z.jpg Uploaded with ImageShack.us http://img833.imageshack.us/img833/6348/dscn8185s.jpg Uploaded with ImageShack.us http://img856.imageshack.us/img856/6522/dscn8192q.jpg Uploaded with ImageShack.us Ale nie odbyło się bez wpadki Szynka gotowana w ok 100 c przez 10 min, parzona temp w środku 68 c No właśnie baleron jw. temperatura wody ok 82 C Czas z gotowaniem ok 1,1 h Wędlina soczysta, kolor no jest ok ALE podczas parzenia ok temp. 65 C szynka i baleron zaczął delikatnie pękać - na drugi dzeiń pęknięcie zmniejszyło się CO ZNOWU ŹLE ZROBIŁEM ??? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7130-wyroby-gwizdka/page/4/#findComment-248412 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gwizdek Opublikowano 9 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #82 Opublikowano 9 Listopada 2012 Oczywiście chodziło mi o rozwarstwienie - otwarcie wędzonek :blush:Czy mogę liczyć na cenne rady? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7130-wyroby-gwizdka/page/4/#findComment-248562 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.