Skocz do zawartości

1 nagroda na Ogólnopolskich dożynkach w Przysieku.

Rekomendowane odpowiedzi

Ciasto na te kluski przygotowuje się z mąki, drożdży i mąki, z dodatkiem soli i cukru

Henio.. "Chłolero jedna", a gdzie jajka w przepisie..!!?? :grin:

:tongue:

ps. A do kluch na łachu, najlepiej pasuje rolada wołowa + "czarny sos" i kapusta prażona..Bo jak inaczej, to moja Babcia (śp), dowali Ci.. :wink:

Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa ..

Dziękuje wszystkim za gratulacje jak dostanę zdięcia z odbioru nagrody to dodam.

Wersja Pałucka Szarych kluch nigdy nie przewidywała dodatku jajek.

Komisja do popicia dostała kawę zbożową z kozim mlekiem parzoną w dzbanku nie słodzoną.

Byłem tam razem ze stowarzyszeniem ,,Graba ", której jestem członkiem a sfinansował ten wyjazd LGD ,,Pałuki wspólna sprawa " ze Żnina. A oto moja skromna osoba na konkursie w Przysieku.

[ Dodano: Wto 11 Wrz, 2012 17:21 ]

A jaka była nagroda za zajęcie I miejsca.. ???

:wink:

Nagrodą był ciśnieniowy expres do kawy za ok 500zł

[ Dodano: Wto 11 Wrz, 2012 17:23 ]

Przepis dodany w dziale kulinarnym.

Szare kluski

Podawane są także jako drugie danie obiadowe, okraszone podsmażonym wędzonym boczkiem z cebulką, obowiązkowo z dodatkiem zasmażanej kapusty kwaszonej

Tak samo jada się w Borach Tucholskich :cool:

Gratuluję wygranej i ciekawa jestem tej marchewki :question:

"Błogosławiony, który nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego w słowa." Julian Tuwim

lesniak, "Postawnie" i "kulinarnie'wyglądasz na fotce.Sam widok twórcy budzi pełne zaufanie co do smaku i jakości dania. :clap: :clap:

"Zwierzęta się wypasają.

Człowiek je.

Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny"

Anthelme Brillat - Sawarin

Pozdrawiam serdecznie. Kazik.