Henrykos62 Opublikowano 3 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 3 Lutego 2013 Postanowiłem założyć własny temat i przedstawiać swoje wyroby i produkty .Na początek chlebek coby mieć z czym jeść wędlinki.2 rodzaje chlebka Chlebek zjedzony jeszcze ciepły, to mój pierwszy chleb Cytuj Henryk Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7803-swi%C4%99tokrzyskie-zadymianie-wghenrykosa/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 3 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 3 Lutego 2013 to mój pierwszy chlebPodobają mi się,tylko tak dalej. Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7803-swi%C4%99tokrzyskie-zadymianie-wghenrykosa/#findComment-266014 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Romax Opublikowano 3 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 3 Lutego 2013 Super, dorzuć do chlebka jeszcze jakieś wędzonki :wink: i jedzonko jak się patrzy... Cytuj beckermanntravel.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7803-swi%C4%99tokrzyskie-zadymianie-wghenrykosa/#findComment-266024 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henrykos62 Opublikowano 3 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 3 Lutego 2013 To dorzucam poledwice Cytuj Henryk Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7803-swi%C4%99tokrzyskie-zadymianie-wghenrykosa/#findComment-266030 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregtom Opublikowano 3 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 3 Lutego 2013 Henrykos62.. Chlebusie na pewno b.smaczne tylko takie troszkę "płaskawe".. Może to wina tych niskich foremek albo poprostu chciałeś mieć więcej chrupiącej skórki na chlebku..? Wędliny.. Prima sort.. :clap: :clap: :clap: Pozdrawiam.. :wink: Cytuj Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7803-swi%C4%99tokrzyskie-zadymianie-wghenrykosa/#findComment-266032 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henrykos62 Opublikowano 3 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 3 Lutego 2013 Chlebusie na pewno b.smaczne tylko takie troszkę "płaskawe".Zgadzam się całkowicie ale było za mało ciasta na formę Cytuj Henryk Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7803-swi%C4%99tokrzyskie-zadymianie-wghenrykosa/#findComment-266034 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiejas Opublikowano 3 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 3 Lutego 2013 Eeee tam płaskawe chlebki ....położy się bajlagę grubości dwa centymetry i już będzie ok Cytuj no i się zaczęłociekawe jak się skończy Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7803-swi%C4%99tokrzyskie-zadymianie-wghenrykosa/#findComment-266041 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Biotit Opublikowano 3 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 3 Lutego 2013 Heniudo ciasta na chlebek dorzuć następnym razem nasiona słonecznika i otręby, a przedtem zrób zakwas i będzie :thumbsup: Cytuj Festina Lente: Zgubne są kroki szybko podjęte Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7803-swi%C4%99tokrzyskie-zadymianie-wghenrykosa/#findComment-266048 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregtom Opublikowano 3 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 3 Lutego 2013 Eeee tam płaskawe chlebki ....położy się bajlagę grubości dwa centymetry i już będzie okha ha ha :grin: Swięta racja :clap: :clap: :clap: Heniu do ciasta na chlebek dorzuć następnym razem nasiona słonecznika i otręby, a przedtem zrób zakwas i będzie :thumbsup:Biotit.. No coś Ty..?! Zdradzę moją tajemnicę.. Heniu.. Przesmaż na patelni troszę wędzonego boczku, pokrojonego w drobną kostkę, odsączonego z tłuszczu (papier kuchenny), dodaj trochę prażonej cebuli i dodaj do masy.. Upiecz chlebki a zobaczysz co będzie lepsze.. :grin: :wink: Cytuj Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7803-swi%C4%99tokrzyskie-zadymianie-wghenrykosa/#findComment-266049 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henrykos62 Opublikowano 3 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 3 Lutego 2013 a przedtem zrób zakwas Piotrze zakwas robiłem a zamiast wody dodałem do mąki maślanki. następny będzie z nasionami .Ten ciemniejszy jest z dodatkiem mąki pszennej razowej Cytuj Henryk Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7803-swi%C4%99tokrzyskie-zadymianie-wghenrykosa/#findComment-266052 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Romax Opublikowano 3 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 3 Lutego 2013 Eeee tam płaskawe chlebki ....położy się bajlagę grubości dwa centymetry i już będzie ok dokładnie Wiejas tak jak piszesz, a widać po polendwiczkach że jest z czego urżnąć, już mi slinka leci .... Cytuj beckermanntravel.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7803-swi%C4%99tokrzyskie-zadymianie-wghenrykosa/#findComment-266077 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henrykos62 Opublikowano 4 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 4 Lutego 2013 Znalazłem dziś taki zapomniany słoiczek.produkcja 07.2012.W sam raz na dzisiejsze śniadanie.Przypomniałem sobie że mam w tel.zdjęcia z produkcji. Do wykonania konserwy użyłem łopatki 5,5kg chudej i stwierdziłem że będzie za chude więc dodałem słoniny 1,5 kg.pokrojonej w kostkę. http://images47.fotosik.pl /1707/273ff36906b61c5bmed.jpg Konserwa była 2 razy pasteryzowana,przebywała poza lodówką przez ten czas.Żadnych zmian niekorzystnych w smaku b.dobra Cytuj Henryk Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7803-swi%C4%99tokrzyskie-zadymianie-wghenrykosa/#findComment-266140 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Einshell Opublikowano 4 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij #13 Opublikowano 4 Lutego 2013 :grin: Pysznościowo wygląda :clap: :thumbsup: :clap: Jakie przyprawy ? Ile czasu peklowane? A taki chlebek ,to ja uwielbiam... :thumbsup: Cytuj Einshel ,, Jak 'se' człowiek sam nie zrobi , to mu nikt nie zrobi... '' Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7803-swi%C4%99tokrzyskie-zadymianie-wghenrykosa/#findComment-266161 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henrykos62 Opublikowano 4 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #14 Opublikowano 4 Lutego 2013 Jakie przyprawy1.sól niejod. 19g/kg 2.pieprz czar. 2g/kg 3.cebula 2szt.(pokrojona w kostkę) 4.przyp.do grila 2g/kg Dodałem 1g/kg żelatyny Soli można dać mniej ,pieprzu może być 3g/kg jak dla mnie.Przyprawa do grila nie dodam więcej. Nie peklowane na samej soli. Cytuj Henryk Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7803-swi%C4%99tokrzyskie-zadymianie-wghenrykosa/#findComment-266170 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 4 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij #15 Opublikowano 4 Lutego 2013 Konserwa wygląda super. :clap: Jak przygotowywałes cebulę (zaparzanie, podsmażanie itp)? Moim zdaniem to troche ryzykowne warzywko. PS.Odnośnie chleba. Jeden z Kolegów ma w stopce fajną sentencję: "Ziarna sa dla ptaków" i chyba ma rację. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7803-swi%C4%99tokrzyskie-zadymianie-wghenrykosa/#findComment-266171 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henrykos62 Opublikowano 4 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #16 Opublikowano 4 Lutego 2013 Jak przygotowywałes cebulę (zaparzanie, podsmażanie iCebulę dałem surową pokrojoną w bardzo drobną kostkę i taką dodałem do mięsa i wymieszałem wszystko razem z przyprawami i żelatyną. Do słoików i do gara. Cytuj Henryk Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7803-swi%C4%99tokrzyskie-zadymianie-wghenrykosa/#findComment-266173 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 4 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij #17 Opublikowano 4 Lutego 2013 Z tego co wiem, z cebulą w konserwach pasteryzowanych trzeba uważać, ale być może akurat ten skład farszu jej odpowiada. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7803-swi%C4%99tokrzyskie-zadymianie-wghenrykosa/#findComment-266174 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henrykos62 Opublikowano 4 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #18 Opublikowano 4 Lutego 2013 z cebulą w konserwach pasteryzowanych trzeba uważać,Zgadzam się całkowicie konserwy były pasteryzowane tylko 2 razy bo szły do szybkiego spożycia.Jeden sie zawieruszył wśród przetworów i wytrzymał kilka miesięcy do dzisiaj.Z nikim się nie podzieliłem :blush: :blush: :blush: Cytuj Henryk Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7803-swi%C4%99tokrzyskie-zadymianie-wghenrykosa/#findComment-266177 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 4 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij #19 Opublikowano 4 Lutego 2013 Z nikim się nie podzieliłem :grin: :grin: :grin: Czasem tak trzeba. :grin: :grin: :grin: To świadczy o jakości wyrobów domowych. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7803-swi%C4%99tokrzyskie-zadymianie-wghenrykosa/#findComment-266180 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henrykos62 Opublikowano 10 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #20 Opublikowano 10 Lutego 2013 Zima więc na warzywach człek nie pociągnie :grin: :grin: :grin: Wczorajsze wędzenie polędwic Cytuj Henryk Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7803-swi%C4%99tokrzyskie-zadymianie-wghenrykosa/#findComment-267269 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Biotit Opublikowano 10 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij #21 Opublikowano 10 Lutego 2013 Heniu,znowu same polędwice wędziłeś? Cytuj Festina Lente: Zgubne są kroki szybko podjęte Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7803-swi%C4%99tokrzyskie-zadymianie-wghenrykosa/#findComment-267270 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 10 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij #22 Opublikowano 10 Lutego 2013 Zima więc na warzywach człek nie pociągnieŁadne polędwice,nie potrzebnie je sznurujesz,chyba że tak lubisz :wink: Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7803-swi%C4%99tokrzyskie-zadymianie-wghenrykosa/#findComment-267280 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henrykos62 Opublikowano 10 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #23 Opublikowano 10 Lutego 2013 znowu same polędwice wędziłeś?Tak ale już mi się marzy szynka z tłuszczykiem a nawet zrobię ze skórą.Piotrze to wszystko przez te kobiety w domu tylko myślą o ........ anie o tym co dobre,Następnym razem jak mi powiedzą ze chcą polędwice to zrobię taką ala krotoszyńska ze słoniną i skórą. :grin: :grin: :grin: Cytuj Henryk Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7803-swi%C4%99tokrzyskie-zadymianie-wghenrykosa/#findComment-267284 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz_65 Opublikowano 10 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij #24 Opublikowano 10 Lutego 2013 Witam Henrykos62, ładne polędwiuce, :clap: :clap: :clap: :thumbsup: jakim drewnem wędziłeś Cytuj Najpierw spojrzyj, z kim jesz i pijesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz. Epikur Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7803-swi%C4%99tokrzyskie-zadymianie-wghenrykosa/#findComment-267289 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henrykos62 Opublikowano 10 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #25 Opublikowano 10 Lutego 2013 nie potrzebnie je sznurujeszWłaściwie to sam nie wiem po co to robię.wcześniej nie wiązałem.jakim drewnem wędziłeśTym razem samą olchą,Do wędzenia używam olchy i dębu innego po prostu nie mam Cytuj Henryk Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7803-swi%C4%99tokrzyskie-zadymianie-wghenrykosa/#findComment-267295 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.