Maxell Opublikowano 27 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 27 Lutego 2013 Odbiór ilościowy i jakościowy ubitej zwierzyny łownej następuje z chwilą dostarczenia jej do jednostki skupu lub przy odbiorze z łowiska. Klasyfikacja dostarczonej dziczyzny jest dokonywana przez klasyfikatora-brakarza danej jednostki skupującej i odbywa się na podstawie następujących norm [Tropiło i Kiszczak, 2007]: - BN-76/9241-02. Dziczyzna drobna. Zając szarak świeży i mrożony. - BN-76/9241-03. Dzikie ptactwo. Kuropatwa, bażant, kaczka: krzyżówka, podgorzałka, cyranka - świeże i mrożone. - BN-83/9241-04. Zwierzyna gruba. Tusze łosi, jeleni, danieli, sarn, dzików w skórze - świeże. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7900-klasyfikacja-tusz-zwierz%C4%85t-%C5%82ownych/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.