PanBoczek Opublikowano 15 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 15 Marca 2013 Witam, nie wiedziałem gdzie taki temat umieścić, więc może tu.. ewentualnie potem do kosza - ponieważ potrzebuję pomocy w temacie gastronomicznym ale nie związanym z wędliniarstwem.. mianowicie.. Co zrobić kiedy chcę biały proszek pieczarkowy zgranulować (granulat 1-2mm) i uzyskać gotowy produkt w tym samym kolorze? oczywiście nie ja osobiście to robię w tej chwili proces odbywa się za pomocą extrudera, ale granulat wychodzi zawsze czarny.. więc do niczego się nie nadaje. Jak zmodyfikować proces granulacji aby otrzymać biały granulat pieczarkowy? wiem, że są tu specjaliści wielu dziedzin, więc mam nadzieję na jakiś pomysł w grę wchodzą wszelkie rozwiązania/procesy i maszyny, nawet powyżej 2mln zł. Pozdrawiam Cytuj Boldly go where no Boczek has gone before w morde jeża! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7980-granulat-pieczarkowy/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 15 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 15 Marca 2013 PanieBoczku, nie mów Pan czasem, że tego nie rozwiązano juz gdzie indziej. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7980-granulat-pieczarkowy/#findComment-274866 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanBoczek Opublikowano 15 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 15 Marca 2013 PanieBoczku, nie mów Pan czasem, że tego nie rozwiązano juz gdzie indziej.zapewne ktoś miał taki problem i go rozwiązał.. ale gdzie takich informacji szukać? dopiero zaczynam przeczesywać internet.. pierwsza myśl jaka mi wpadła do głowy to WY :grin: Pozdrawiam Cytuj Boldly go where no Boczek has gone before w morde jeża! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7980-granulat-pieczarkowy/#findComment-274868 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 15 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 15 Marca 2013 Życzę Ci, aby się udało. Radzę napisać do kanału Discovery, gdy o ile sobie przypominam, puszczali kiedyś filmik o takiej produkcji.Może też, tak jak oczekujesz, znajdzie sie tutaj ktoś, kto Ci pomoże. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7980-granulat-pieczarkowy/#findComment-274869 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanBoczek Opublikowano 15 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 15 Marca 2013 Maxell, co mi tam.. :grin: napisałem i do Discovery, chociaż pewnie tylko się uśmieją ze mnie po pachy :P dzięki za wskazówkę Pozdrawiam Cytuj Boldly go where no Boczek has gone before w morde jeża! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7980-granulat-pieczarkowy/#findComment-274870 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 15 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 15 Marca 2013 chociaż pewnie tylko się uśmieją ze mnie po pachyObyś sie nie zdziwił. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7980-granulat-pieczarkowy/#findComment-274871 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henio Opublikowano 15 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 15 Marca 2013 Napisz do Pogromcy mitów Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7980-granulat-pieczarkowy/#findComment-274928 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.