Gwizdek Opublikowano 25 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #26 Opublikowano 25 Marca 2013 Moje gratulacje :clap: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8018-pierwsze-w%C4%99dzonki-marka-3232/page/2/#findComment-277375 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 25 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #27 Opublikowano 25 Marca 2013 Tak właśnie mierzyłem, teraz domyślam się że powinienem wyjąć szynkę i zmierzyć poza garnkiem.Dobrze myślę. To już wiesz dlaczego wynik był zafałszowany. Gdyby miała w środku 80 stopni, była by raczej sucha, a wygląda na soczystą. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8018-pierwsze-w%C4%99dzonki-marka-3232/page/2/#findComment-277427 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek3232 Opublikowano 27 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #28 Opublikowano 27 Marca 2013 a wygląda na soczystą. I takie były :thumbsup: , pozostało tylko wspomnienie :sad: Teraz czas na następne wędzenie ale to już po świętach. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8018-pierwsze-w%C4%99dzonki-marka-3232/page/2/#findComment-277721 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 27 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #29 Opublikowano 27 Marca 2013 marek3232, to nic na święta nie robisz swojego?? Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8018-pierwsze-w%C4%99dzonki-marka-3232/page/2/#findComment-277723 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszynka Opublikowano 27 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #30 Opublikowano 27 Marca 2013 pozostałe przyprawy - zeromarek3232, posłuchaj Pis'a dobrze radzi :lol: A wędzonki :clap: :clap: :clap: Cytuj "Zwierzęta się wypasają. Człowiek je. Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny" Anthelme Brillat - Sawarin Pozdrawiam serdecznie. Kazik. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8018-pierwsze-w%C4%99dzonki-marka-3232/page/2/#findComment-277728 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alicjaprv Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij #31 Opublikowano 10 Kwietnia 2013 no cóż można ocenić wzrokiem? zdjęcie piękne, szyneczki wyglądają bardzo apetycznie, ale co do smaku to mogę się tylko rozmarzać. za to ten, który je spożył na pewno może powiedzieć więcej. Cytuj thx, Ala Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8018-pierwsze-w%C4%99dzonki-marka-3232/page/2/#findComment-279938 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzes80 Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij #32 Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Bardzo ładne!!!!!!!!!!gratulacje!!!!! :clap: [ Dodano: Sro 10 Kwi, 2013 22:52 ]A długi kanał dymny masz? :idea: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8018-pierwsze-w%C4%99dzonki-marka-3232/page/2/#findComment-279975 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fazi Opublikowano 12 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij #33 Opublikowano 12 Kwietnia 2013 Piękne wędzonki. Sam wreszcie muszę spróbować.Może się uda. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8018-pierwsze-w%C4%99dzonki-marka-3232/page/2/#findComment-280339 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek3232 Opublikowano 20 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #34 Opublikowano 20 Kwietnia 2013 A długi kanał dymny masz? kanał ma 1,80 i idealnie przy tej długości mogę wyregulować temperaturkę .Oczywiście napoczątku nie było to łatwe :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8018-pierwsze-w%C4%99dzonki-marka-3232/page/2/#findComment-281518 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek3232 Opublikowano 20 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #35 Opublikowano 20 Kwietnia 2013 Przyszła pora na kolejne przygotowanie mięska,trzy szynki i schab razem 7kg szynki i schabik już zalewie http://img407.imageshack.us/img407/2078/imag0164o.jpg W następną sobotę zadyma :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8018-pierwsze-w%C4%99dzonki-marka-3232/page/2/#findComment-281548 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek3232 Opublikowano 28 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #36 Opublikowano 28 Kwietnia 2013 Wczoraj miałem zacząć wędzenie o 7 rano ale że lubię pospać, ogień rozpaliłem o 11 :grin: a między czasie szybkie wiązanie wędędlinek które cała noc obciekały. http://img823.imageshack.us/img823/6976/imag0140kopiowanie.jpg Myślałem że tym razem wędzenie odbędzie się w ciepełku, ale dzień wcześniej przyszedł zimny front i temperatura w kilka godzin spadła z 23*C do 12*C przy zimnym wietrze odczuwalna poniżej 10*C. Po nagromadzeniu żaru, zacząłem obsuszanie wyrobów http://img248.imageshack.us/img248/9065/dsc03690kopiowanie.jpg 40 minut wystarczyło aby wyroby dobrze wyschłych i zacząłem właściwe wędzenie http://img221.imageshack.us/img221/3596/dsc03693kopiowanie.jpg Wędzonki były gotowe po 3 godzinach wędzenia. Sparzyłem szynki a polędwice zostawiłem al'łososiową.Było to moje drugie wędzenie i wyrobuy wyszły dużo lepsze i smaczniejsze niż przy pierwszym wędzeniu. http://img211.imageshack.us/img211/7108/imag0175kopiowanie.jpg Szyneczki soczyste ,rozpływające się w ustach a polędwica tak dobra że szwagier który zawitał z wizytą nie mógł się oprzeć i jeden baton wydębił ode mnie. http://img407.imageshack.us/img407/8799/dsc03695kopiowanie.jpg http://img444.imageshack.us/img444/7333/dsc03698kopiowanie.jpg Szynka http://img715.imageshack.us/img715/8629/dsc03697kopiowanie.jpg Polędwica http://img32.imageshack.us/img32/49/dsc03696kopiowanie.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8018-pierwsze-w%C4%99dzonki-marka-3232/page/2/#findComment-282685 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 28 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij #37 Opublikowano 28 Kwietnia 2013 I to, jest to. :clap: Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8018-pierwsze-w%C4%99dzonki-marka-3232/page/2/#findComment-282687 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slaww Opublikowano 29 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij #38 Opublikowano 29 Kwietnia 2013 Wygladaja elegancko. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8018-pierwsze-w%C4%99dzonki-marka-3232/page/2/#findComment-282982 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptysz Opublikowano 2 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij #39 Opublikowano 2 Maja 2013 Piękne !!! :thumbsup: :clap: Cytuj pozdrowienia Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8018-pierwsze-w%C4%99dzonki-marka-3232/page/2/#findComment-283262 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek3232 Opublikowano 3 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #40 Opublikowano 3 Maja 2013 Szkoda tylko ,ze wszystko będzie tak samo smakować przyprawami. :sad: Trochę eksperymentuję do póki nie znajdę odpowiedniego smaku dla siebie. Już wiem że sama solanka jest jednak najlepsza. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8018-pierwsze-w%C4%99dzonki-marka-3232/page/2/#findComment-283368 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek3232 Opublikowano 31 Października 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #41 Opublikowano 31 Października 2016 (edytowane) Po długiej przerwie , pora coś wrzucić do wątku.Tym razem do wędzenia poszło 30kg mięsa Szynki,schab, karkowka i boczek ☺ Edytowane 31 Października 2016 przez Bee Gees korekta zdjęć Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8018-pierwsze-w%C4%99dzonki-marka-3232/page/2/#findComment-524632 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.