karolll Opublikowano 22 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 22 Czerwca 2007 Witam, jak zwykle potrzebuję pomocy więc piszę: 1) czy wołowinę którą mam zamiar dodać do kiełbasy muszę zapeklować?2) ile ( procentowo) dodać tej wołowiny?3) jaka wołowina jest najlepsza ( która część - jak ją się nazywa )Z góry dziękuję za odpowiedzi i pozdrawiam. :grin: Cytuj ........a najbardziej kocham jeść )) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/844-wo%C5%82owina-do-kie%C5%82basy/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_ Opublikowano 22 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 22 Czerwca 2007 Witam!Co do wołowiny to oczywiście, że ją peklujemy.Ja bym proponował dodatek rzędu 20-30%, ale to już zależy od indywidualnych upodobań :wink: .Pozdrawiam Lublin :grin: ! Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/844-wo%C5%82owina-do-kie%C5%82basy/#findComment-13934 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolll Opublikowano 22 Czerwca 2007 Autor Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 22 Czerwca 2007 Super dzięki za odpowiedź - do tej pory wołowiny nie peklowałem - ale powoli sam do wszystkiego dochodzę - aż cud, że wszyscy żyją po konsumpcji moich wyrobów. :grin:Lublin pozdrawia okolice!!! Cytuj ........a najbardziej kocham jeść )) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/844-wo%C5%82owina-do-kie%C5%82basy/#findComment-13935 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SZCZEPAN Opublikowano 24 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 24 Czerwca 2007 WitamKarol –Wołowinę peklujemy z dodatkiem soli2% przy wędlinach domowych, bo w zakładach dodatek psoli wynosi 2,2%na 1 kg mięsa gdzie jest brana pod uwagę wydajność.Ja proponuje dodawać nie więcej 20 % do masy całkowitej. Pozdrawiam Cytuj Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/844-wo%C5%82owina-do-kie%C5%82basy/#findComment-13953 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.