dzierga Opublikowano 4 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 4 Lipca 2007 Na początku chciałem powiatać wszystkich. Jestem nowym uczestnikiem tego forum i to jest mój pierwszy temat:) Chciałbym aby doświadczeni w dymie koledzy wypowiedzieli się na temat konstrukcji wędzarni. Otóż chodzi mi o to czy lepsza jest wędzarnia z rurą doprowadzającą dym do komory wędzarniczej czy wędzarnia pod którą bezpośrednio pali sie ogień. ? Tematem wędzenia zaraziłem sie od dziadka i on całe życie wędził właśnie w wędzarni pod która palił sie lekki ogień. Więc ja idąć za ciosem też w takiej wędze. Proszę mi przyblizyć jakie są plusy i minusy takiego wędzenia? Z własnego doświacdczenia, które jest nie wielki wiem że trzeba przy takiej wędzarce siedzieć i plinować ognia żeby nier popalić wyrobów, a plus to mniejsze według mnie zużycie drewna:) czekam na wasze opinnie pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/856-jaki-rodzaj-w%C4%99dzarni/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 4 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 4 Lipca 2007 Witaj Myślę że sam w tym zdaniu zawarłeś odpowiedź na swoje pytanie: Z własnego doświacdczenia, które jest nie wielki wiem że trzeba przy takiej wędzarce siedzieć i plinować ognia żeby nier popalić wyrobów, a plus to mniejsze według mnie zużycie drewna:) Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/856-jaki-rodzaj-w%C4%99dzarni/#findComment-14145 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.