osid Opublikowano 16 Października 2013 Zgłoś Udostępnij #26 Opublikowano 16 Października 2013 - zgadzam się bo wędzonki nie wyjdą tylko z umiarem oczywiście tak, tylko problem jak się wędzi/czyta w większym gronie, wszak każdy z nas ma inny... "umiar" a zazwyczaj czyta się "po równo" bo inaczej nie wypada Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8617-jak-w%C4%99dzi%C4%87/page/2/#findComment-307172 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Einshell Opublikowano 16 Października 2013 Zgłoś Udostępnij #27 Opublikowano 16 Października 2013 I w ten oto sposób , temat ''Jak wędzić'' , przwrodził się w temat ''Jak czytać''.... Ale , co racja , to racja Chłopaki Przy wędzeniu tylko ewentualny '' browarek'' , bo inaczej....boly ... oj boly... Cytuj Einshel ,, Jak 'se' człowiek sam nie zrobi , to mu nikt nie zrobi... '' Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8617-jak-w%C4%99dzi%C4%87/page/2/#findComment-307183 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał Koperski Opublikowano 16 Października 2013 Zgłoś Udostępnij #28 Opublikowano 16 Października 2013 Dajmy już spokój z tym "czytaniem" bo już od samego czytania tego chce sie czytać....wróć chce się browara. wszystko na nie, to aż strach cokolwiek robić Krakus z tego co pisałes wynika że peklowanie nie sprawia ci jakiś większych problemów. Czytałeś forum? Porady Dziadka?To napisz proszę ja u ciebie przebiega ociekanie, osuszanie i wędzenie. Tylko napisz tak jak to robisz czy ostatnio robiłeś. Po kolei. Cytuj pozdrawiam Michał Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8617-jak-w%C4%99dzi%C4%87/page/2/#findComment-307204 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kminek Opublikowano 16 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #29 Opublikowano 16 Października 2013 Panie Michale, przyznaje się bez bicia, że jestem zielony, jeśli chodzi o wędzenie:) Raz udało mi się uwędzić skrzydełko , ale to było bardzo bardzo dawno, zanim jeszcze zainteresowałem się tym tematem. Nie było w tedy nawet mowy o takim procesie jak to przedstawia Dziadek. Ponieważ właśnie jestem w końcowej fazie budowy własnej wędzarni, mam nadzieje, że niedługo będę mógł się nią pochwalić na forum, postanowiłem poczytać o sztuce robienia wędzonek. Dla tego powstał ten temat, na łamach, którego każdy kto będzie chciał podzieli się wiedzą i swoim doświadczeniem, co z pewnością będzie doskonałym źródłem informacji dla początkujących "zadymiaczy". Gdy tylko wędzarnia zostanie ukończona pierwsze wędzenie odbędzie się zgodnie ze wskazówkami, jakie proponuje Dziadek ( http://wedlinydomowe.pl/akademia-dziadka/1173-czesc-vii-wedzonki-peklowanie-wedzenie-i-gotowanie ). Mam nadzieje, że wszystko się powiedzie i będę mógł się tym pochwalić, a jak nie to jakiś piesek pokrzepi się kiełbaską Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8617-jak-w%C4%99dzi%C4%87/page/2/#findComment-307224 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał Koperski Opublikowano 16 Października 2013 Zgłoś Udostępnij #30 Opublikowano 16 Października 2013 Jak zrobisz tak jak napisał Dziadek i tak jak pisza na forum to na pewno sie uda. Napisz ewentualnie czego nie rozumiesz lub czego nie jesteś pewien jak zrobić. Cytuj pozdrawiam Michał Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8617-jak-w%C4%99dzi%C4%87/page/2/#findComment-307228 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kminek Opublikowano 16 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #31 Opublikowano 16 Października 2013 Napewno tak zrobię ponieważ jedynym źródłem informacji dotyczących wędzenia jest dla mnie to forum i doświadczenia innych. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8617-jak-w%C4%99dzi%C4%87/page/2/#findComment-307237 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.