osid Opublikowano 23 Października 2013 Zgłoś Udostępnij #26 Opublikowano 23 Października 2013 Może jakieś sugestie co do wyboru takiego najodpowiedniejszego do gotowania? tak jak sam napisałeś: "do gotowania", ja mam takie z małą tarczą kupione w "mrówce", ale uważaj bo mają też większe i one są do pieczenia !, te małe gotowałem wielokrotnie, całkowicie zanurzone w wodzie i nic się z nimi nie dzieje, a posiadają dodatkowo regulację z tyłu, więc nie ma problemu z wyskalowaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8676-szynka-zbyt-soczysta/page/2/#findComment-308304 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekw57 Opublikowano 25 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #27 Opublikowano 25 Października 2013 Szynka po powtórnym parzeniu. Uczciwie mówię, że to pomogło. Po cieknących sokach ani śladu, wręcz - jak dla mnie - zrobiła się trochę za sucha. Ale moja Rodzina twierdzi, ze teraz jest OK i pałaszują ją w tempie trudnym do opisania.Zatem jeszcze raz wielkie dzięki za podpowiedzi.Jeszcze jedno - parzyłem zgodnie z jedną z sugestii do ca 72-73C. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8676-szynka-zbyt-soczysta/page/2/#findComment-308779 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 25 Października 2013 Zgłoś Udostępnij #28 Opublikowano 25 Października 2013 Następnym razem parz do temperatury 67-68 st.C wewnątrz. Po wyjęciu z wody szynka jeszcze jakiś czas będzie dochodziła i "złapie" dodatkowo 1-do 3 st.C. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8676-szynka-zbyt-soczysta/page/2/#findComment-308780 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.