Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Witam  :D od jakiegoś czas swędzą mnie ręce a może portfel :rolleyes: cobym sobie zakupił płytkę do pieczenia chlebka taki wkład do piekarnika no i mówiąc wprost nie wiem czy to ma sens , wiem, że niektórzy maja takie wkłady i pieką na nich pytania:

1-jak to się ma do smaku chleba czy jest różnica

2-technika pieczenia czy uległa dużej zmianie

3-ekonomia -jak długo nagrzewamy piekarnik

4-jeżeli zakupić to jaka granitowa, ceramiczną , szamotową . Proszę o wypowiedź szanownych SiB w  tym temacie,może jakieś namiary.Dzięki :D pozdrawiam

Pozdrawiam Zbigniew  :thumbsup:

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8763-porada-pieczywo/
Udostępnij na innych stronach

Baca,polecam tą oto stronkę : http://www.chleb.info.pl/  sam od czasu do czasu ,piekę z przepisów na tej stronie.Również informacja jest tam zawarta o typie kamieni do pieczenia. Z tego co ja wiem,to dobry jest  kamień do pizzy (szamotowy).Cienki nagrzewa sie ok 30-40 min,grubszy odpowiednio dłużej,ale i też lepieij utrzymuje temp. Nagrzany kamień powoduje,że chleb szybciej nabiera kształtu i skórka jest lepiej wypieczona .

Pozdrawiam

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8763-porada-pieczywo/#findComment-311113
Udostępnij na innych stronach

 

 

może coś tu wybierzesz http://stonebaking.eu/

 

 

Baca,polecam tą oto stronkę : http://www.chleb.info.pl/  s

Dzięki ,widzę,że nagrzewa się znacznie dłużej  pozdrawiam :D

Pozdrawiam Zbigniew  :thumbsup:

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8763-porada-pieczywo/#findComment-311548
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.