Baca Opublikowano 6 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 6 Listopada 2013 Witam od jakiegoś czas swędzą mnie ręce a może portfel cobym sobie zakupił płytkę do pieczenia chlebka taki wkład do piekarnika no i mówiąc wprost nie wiem czy to ma sens , wiem, że niektórzy maja takie wkłady i pieką na nich pytania:1-jak to się ma do smaku chleba czy jest różnica2-technika pieczenia czy uległa dużej zmianie3-ekonomia -jak długo nagrzewamy piekarnik4-jeżeli zakupić to jaka granitowa, ceramiczną , szamotową . Proszę o wypowiedź szanownych SiB w tym temacie,może jakieś namiary.Dzięki pozdrawiam Cytuj Pozdrawiam Zbigniew Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8763-porada-pieczywo/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 6 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 6 Listopada 2013 może coś tu wybierzesz http://stonebaking.eu/ Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8763-porada-pieczywo/#findComment-311095 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mickirl78 Opublikowano 6 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 6 Listopada 2013 Baca,polecam tą oto stronkę : http://www.chleb.info.pl/ sam od czasu do czasu ,piekę z przepisów na tej stronie.Również informacja jest tam zawarta o typie kamieni do pieczenia. Z tego co ja wiem,to dobry jest kamień do pizzy (szamotowy).Cienki nagrzewa sie ok 30-40 min,grubszy odpowiednio dłużej,ale i też lepieij utrzymuje temp. Nagrzany kamień powoduje,że chleb szybciej nabiera kształtu i skórka jest lepiej wypieczona .Pozdrawiam Cytuj Jedynym dowodem na to, że istnieje jakaś pozaziemska inteligencja, jest to, że się z nami nie kontaktują.Albert Einstein https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8621-moje-pierwsze-wyroby-mickirl78/?do=findComment&comment=305788 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8763-porada-pieczywo/#findComment-311113 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jan30 Opublikowano 6 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 6 Listopada 2013 Też polecam tą stronkę,dobre przepisy i porady. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8763-porada-pieczywo/#findComment-311115 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baca Opublikowano 8 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 8 Listopada 2013 może coś tu wybierzesz http://stonebaking.eu/ Baca,polecam tą oto stronkę : http://www.chleb.info.pl/ s Dzięki ,widzę,że nagrzewa się znacznie dłużej pozdrawiam Cytuj Pozdrawiam Zbigniew Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8763-porada-pieczywo/#findComment-311548 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mickirl78 Opublikowano 8 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 8 Listopada 2013 Dzięki ,widzę,że nagrzewa się znacznie dłużej pozdrawiam Za to efekty jakie Cytuj Jedynym dowodem na to, że istnieje jakaś pozaziemska inteligencja, jest to, że się z nami nie kontaktują.Albert Einstein https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8621-moje-pierwsze-wyroby-mickirl78/?do=findComment&comment=305788 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8763-porada-pieczywo/#findComment-311641 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baca Opublikowano 8 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 8 Listopada 2013 Za to efekty jakie proszę Cię napisz o tych efektach Cytuj Pozdrawiam Zbigniew Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8763-porada-pieczywo/#findComment-311651 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mickirl78 Opublikowano 8 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 8 Listopada 2013 Efekty są NIESAMOWITE Cytuj Jedynym dowodem na to, że istnieje jakaś pozaziemska inteligencja, jest to, że się z nami nie kontaktują.Albert Einstein https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8621-moje-pierwsze-wyroby-mickirl78/?do=findComment&comment=305788 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8763-porada-pieczywo/#findComment-311702 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.