pis67 Opublikowano 17 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #51 Opublikowano 17 Grudnia 2014 Wędzić wszystko razem, nie wbijać termometru w mięso, czytam, że wędzonki mają być parzone. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8851-boczek-w%C4%99dzony-parzony-miro/page/3/#findComment-391063 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zenza Opublikowano 19 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #52 Opublikowano 19 Grudnia 2014 A czy można po zapeklowaniu dzielić mięso? Jeśli stwierdziłem, że jednak karczek na baleron jest duży a chciałbym go przekroić na dwa mniejsze kawałki, to czy wskazane jest go przekroić? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8851-boczek-w%C4%99dzony-parzony-miro/page/3/#findComment-391614 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 19 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #53 Opublikowano 19 Grudnia 2014 Nie ma przeciwskazań do krojenia.... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8851-boczek-w%C4%99dzony-parzony-miro/page/3/#findComment-391619 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zenza Opublikowano 19 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #54 Opublikowano 19 Grudnia 2014 Bałem się, że wyciekną jakiś soki:) i to nie będzie już to. Ale jak tak to spoko dzięki za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8851-boczek-w%C4%99dzony-parzony-miro/page/3/#findComment-391622 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zenza Opublikowano 22 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #55 Opublikowano 22 Grudnia 2014 (edytowane) Pierwsze wędzenia za mną , boczek wyszedł super, szynka w smaku też taka trochę inna niż ze sklepu taka zwarta ale nie sucha, reszty nie próbowałem czyli baleronu i polędwicy. Edytowane 22 Grudnia 2014 przez chudziak Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8851-boczek-w%C4%99dzony-parzony-miro/page/3/#findComment-392513 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał Koperski Opublikowano 25 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #56 Opublikowano 25 Grudnia 2014 Lekko pofolgowałeś z temperaturą ale jak na pierwszy raz to rewelacja. Gratulacje. Cytuj pozdrawiam Michał Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8851-boczek-w%C4%99dzony-parzony-miro/page/3/#findComment-392995 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zenza Opublikowano 17 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #57 Opublikowano 17 Stycznia 2015 (edytowane) Zdjęcie robione komórką i niestety balans bieli nie trafiony jak do błysku lampy. Zdjęcia obrobiłem i wydaje mi się, że wędzonki nie są aż tak przypieczone bardzo pilnowałem aby nie przekroczyć temperatury, moim zdaniem, to mają wyglądać na swój wyrób a nie jakieś anemiczne sklepowe. Pamiętam, że zasada jest taka aby brać pod uwagę wygląd/kolor i może tak dla mnie miały wyglądać wędzonki Nie mniej jednak następnym razem wyjmę je trochę bledsze. Ogólnie jak na pierwszy raz to jestem zadowolony i moja rodzina też, w smaku były super zwłaszcza baleron i polędwica. I co ważne wczoraj 16 stycznia skończył się baleron jako ostatni i nic się nie popsuło nie było obślizgłe, lub niedobre.Zdjęcia po lekkiej korekcie balansu bieli i kolorków. Jedno pokazuje mięso przed wędzeniem drugie po. można porównać kolory sa już bardziej naturalne. pierwsze zdjęcie, mięso po wyjęciu z zalewy i opłukaniu ocieka drugie zdjęcie już po uwędzeniu produktu pozdr.Mariusz. Edytowane 17 Stycznia 2015 przez zenza Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8851-boczek-w%C4%99dzony-parzony-miro/page/3/#findComment-397589 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.