clipol Opublikowano 6 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 6 Grudnia 2013 Witam wszystkich zainteresowanych. Moje pytanie dotyczy wędzenia mięsa w kilku etapach. Z braku miejsca w wędzarni podczas ostatniego wędzenia została mi zapeklowana polędwica. Nazajutrz rozpocząłem wędzenie i zonk - kuchenka podgrzewająca przestała działać. Postanowiłem powędzić na zimno jakieś 3 godz. Dzisiaj dokończyłem wędzenie ale już na ciepło (wcześniej zamontowałem nową kuchenkę Po 2 godz sparzyłem i wywiesiłem do schłodzenia. Czy tak sporządzone mięso nadaje się do spożycia? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9028-powt%C3%B3rne-w%C4%99dzenie-mi%C4%99sa/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jan30 Opublikowano 6 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 6 Grudnia 2013 Czy tak sporządzone mięso nadaje się do spożycia? Oczywiście. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9028-powt%C3%B3rne-w%C4%99dzenie-mi%C4%99sa/#findComment-319057 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
clipol Opublikowano 8 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 8 Grudnia 2013 Dzięki Jan30. Przełamałem się i skosztowałem mięska. Okazało się zbyt słone chociaż na kromce chleba posmarowanego serkiem philadelphia smakuje bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9028-powt%C3%B3rne-w%C4%99dzenie-mi%C4%99sa/#findComment-319418 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.