Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich zainteresowanych. Moje pytanie dotyczy wędzenia mięsa w kilku etapach.

Z braku miejsca w wędzarni podczas ostatniego wędzenia została mi zapeklowana polędwica. Nazajutrz rozpocząłem wędzenie i zonk - kuchenka podgrzewająca przestała działać. Postanowiłem powędzić na zimno jakieś 3 godz.

Dzisiaj dokończyłem wędzenie ale już na ciepło (wcześniej zamontowałem nową kuchenkę ;)

Po 2 godz sparzyłem i wywiesiłem do schłodzenia.

Czy tak sporządzone mięso nadaje się do spożycia?

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9028-powt%C3%B3rne-w%C4%99dzenie-mi%C4%99sa/
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.