Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

 

 

Co to za budynek? Widok z mojej budowy.

 

 

 Flaga wisi to zapewne jakiś budynek państwowy :D

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9191-mi%C5%84sk-bia%C5%82oru%C5%9B/page/2/#findComment-325611
Udostępnij na innych stronach

andrzej k blisko :) Henio Hotel nie ten ale pytam o budynek na drugim tle.  Wirus W google tłumaczyłem ale nie to :)

 

Jutro jak pójdę do marketu strzelę fotkę wędlin , ryb żywych w akwarium , suszonych wędzonych.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9191-mi%C5%84sk-bia%C5%82oru%C5%9B/page/2/#findComment-325627
Udostępnij na innych stronach

Ej ale nie powiedziałem że trafiłeś :P Powinienem napisać flaszka dalej czeka :P

Edytowane przez karkan
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9191-mi%C5%84sk-bia%C5%82oru%C5%9B/page/2/#findComment-325639
Udostępnij na innych stronach

Brawo

bazylwidzew

Można uznać :)

http://belsat.eu/pl/wiadomosci/a,15090,nowa-siedzibe-lukaszenki-buduja-robotnicy-z-korei-polnocnej.html

 

Na priv adres i info co podesłać. Wódkę czy może jakieś suszone rybki paczkowane suszone kalmary? Piwko?

Edytowane przez karkan
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9191-mi%C5%84sk-bia%C5%82oru%C5%9B/page/2/#findComment-325702
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...

Wczoraj znalazłem w sklepie wędzone uszy i ozor wieprzowy chyba wędzony zapakowany próżniowo. Co ciekawego lub jak można to zjeść ?

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9191-mi%C5%84sk-bia%C5%82oru%C5%9B/page/2/#findComment-329180
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...

Nie zdziw się kalmarem w puszce , bo to może być półprodukt ( kalmary zalane solanką) . 

Ja to robiłem tak: Kroiłem w plasterki , cebulka w kostkę , przecier pomidorowy i kielonek czystej. 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9191-mi%C5%84sk-bia%C5%82oru%C5%9B/page/2/#findComment-331570
Udostępnij na innych stronach

Za czasów gdy nasza flota rybacka miała się świetnie ryb i przetworów rybnych był dostatek , nawet na wsiach. 

Właśnie wtedy mieszkałem na wsi i były wysokie puszki z kalmarami zalane solanką , które jedynie ja kupowałem , bo wiedziałem co jest wewnątrz i jak to zjeść , 

Gdy zbliżał się termin daty spożycia to znajoma sklepowa je komisyjnie "zutylizowała" u mnie , bo miejscowi byli raczej przygotowani na puszkę rybną gotową do spożycia pod coś tam lub w pracy . 

Zajebiaszcze to jest , ale jak po otwarciu będziesz miał "dzwonka" kalmarów zalane solanką to wiesz co masz robić . Mażesz dodać ogórek kiszony , ale ja takowych nie jadam i dla tego tylko cebulka i koncentrat ( ketchup jest za słony bo one same w sobie mają sól) .

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9191-mi%C5%84sk-bia%C5%82oru%C5%9B/page/2/#findComment-331585
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.