Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

  • 4 miesiące temu...
  • Odpowiedzi 61
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Więc kontynuując temat i przyjmując jak najbardziej fale krytyki jak i również dobre słowo :-) przedstawię jak to szło po kolei

 

 

Więc powstał dół,a w nim gruz i piach

post-51010-0-67813800-1412704100_thumb.jpg

 

 

Potem zbrojenie pod wylewkę

post-51010-0-28731400-1412704248_thumb.jpg

 

 

No i sama wylewka

post-51010-0-45778800-1412704284_thumb.jpg

 

 

Pierwsze w życiu moje murowanie,chyba nie najgorzej

post-51010-0-40566300-1412704349_thumb.jpg

post-51010-0-91398500-1412704402_thumb.jpg

 

 

 

No i przyszedł czas na komorę

post-51010-0-37615300-1412704485_thumb.jpg

post-51010-0-78656300-1412704553_thumb.jpg

 

 

No i pierwsze zadymianie w gotowej już wędzarni bez wsadu oczywiście 

post-51010-0-27662700-1412704847_thumb.jpg

 

Oczywiście otwory do regulacji ciągu jak i ujścia dymu są z drugiej strony,akurat takie mam zdjęcie

Daszek jest uchylny na zawiasach także jak zachodzi potrzeba to go podnoszę,jak i używam do osuszania wędzarni

Jeszcze jest kilka spraw do zrobienia ale to drobnostki,na razie można wędzić:-)

Termometr też jest tylko że z drugiej strony:-)

 

No i pierwszy wsad z moja pierwszą w życiu kiełbasa,oj jakie miałem obawy czy to w ogóle będzie zjadliwe

post-51010-0-08389800-1412705409_thumb.jpg

Wiem wiem,nie równe jak cholera,ale jak to mówią praktyka czyni mistrza i następne będą już na pewno bardziej równe

 

Po 1,5 godz wędzenia

post-51010-0-94319500-1412705576_thumb.jpg

 

 

Gotowa kiełbaska przed parzeniem

post-51010-0-81936500-1412705913_thumb.jpg

 

 

No i efekt końcowy

post-51010-0-49428500-1412706178_thumb.jpg

 

No i jeszcze boczuś i szyneczki po około dwóch godz wędzenia

Wędzone było olchą

 

post-51010-0-49046700-1412706601_thumb.jpg

 

 

Powiem tak,było zjadliwe,a nawet bardzo i rozeszło się w kilka minut

Niedługo kolejne wędzenie i zamieszczę kolejne fotki

Dziękuje za uwagę i pozdrawiam

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9522-prosz%C4%99-o-pomoc-w-wybudowaniu-w%C4%99dzarni/page/3/#findComment-375785
Udostępnij na innych stronach

Powiem tak,było zjadliwe,a nawet bardzo i rozeszło się w kilka minut

Bez parzenia?

Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

Miłego dnia. 

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9522-prosz%C4%99-o-pomoc-w-wybudowaniu-w%C4%99dzarni/page/3/#findComment-375788
Udostępnij na innych stronach

Bardzo fajna realizacja.... nie obyło się bez problemów ale efekt końcowy jak najbardziej przyjazny!!

Owocnego zadymiania i wspaniałych wyrobów życzę :]

 

Z Dymnym pozdrowieniem....

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9522-prosz%C4%99-o-pomoc-w-wybudowaniu-w%C4%99dzarni/page/3/#findComment-375827
Udostępnij na innych stronach

Zadymiania czas nastapil,oto dzisiejszy wsad:-)troche kielbaski,baleron,szyneczki a z tylu schabiki i boczekhttp://tapatalk.imageshack.com/v2/14/10/09/c8f10a38a112c32e8b86115a2cba7c95.jpg
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9522-prosz%C4%99-o-pomoc-w-wybudowaniu-w%C4%99dzarni/page/3/#findComment-376001
Udostępnij na innych stronach

Wygląda smakowicie :clap:

"...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde

Wczoraj snem szczęśliwym,

I każde Jutro wizją nadziei."

Kalidasa V w n.e.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9522-prosz%C4%99-o-pomoc-w-wybudowaniu-w%C4%99dzarni/page/3/#findComment-376352
Udostępnij na innych stronach

Tak po mojemu to nie płyta OSB!!!tylko płyta wiórowa jakieś 20 lat temu stosowałem taki o to wynalazek do wypełniania drzwi niby dębowych!!ale raczej nie powinien występować w naszych wędzarniach :/
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9522-prosz%C4%99-o-pomoc-w-wybudowaniu-w%C4%99dzarni/page/3/#findComment-376369
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.