Olek.P Opublikowano 5 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij #51 Opublikowano 5 Czerwca 2014 Hallo !!!! Znaczy sie kto mysli ze wszystko wie nie wie ......???? Cytuj pozdrowienia Olek.P Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9522-prosz%C4%99-o-pomoc-w-wybudowaniu-w%C4%99dzarni/page/3/#findComment-356333 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Witia Opublikowano 7 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #52 Opublikowano 7 Października 2014 Więc kontynuując temat i przyjmując jak najbardziej fale krytyki jak i również dobre słowo :-) przedstawię jak to szło po kolei Więc powstał dół,a w nim gruz i piach Potem zbrojenie pod wylewkę No i sama wylewka Pierwsze w życiu moje murowanie,chyba nie najgorzej No i przyszedł czas na komorę No i pierwsze zadymianie w gotowej już wędzarni bez wsadu oczywiście Oczywiście otwory do regulacji ciągu jak i ujścia dymu są z drugiej strony,akurat takie mam zdjęcieDaszek jest uchylny na zawiasach także jak zachodzi potrzeba to go podnoszę,jak i używam do osuszania wędzarniJeszcze jest kilka spraw do zrobienia ale to drobnostki,na razie można wędzić:-)Termometr też jest tylko że z drugiej strony:-) No i pierwszy wsad z moja pierwszą w życiu kiełbasa,oj jakie miałem obawy czy to w ogóle będzie zjadliweWiem wiem,nie równe jak cholera,ale jak to mówią praktyka czyni mistrza i następne będą już na pewno bardziej równe Po 1,5 godz wędzenia Gotowa kiełbaska przed parzeniem No i efekt końcowy No i jeszcze boczuś i szyneczki po około dwóch godz wędzeniaWędzone było olchą Powiem tak,było zjadliwe,a nawet bardzo i rozeszło się w kilka minutNiedługo kolejne wędzenie i zamieszczę kolejne fotkiDziękuje za uwagę i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9522-prosz%C4%99-o-pomoc-w-wybudowaniu-w%C4%99dzarni/page/3/#findComment-375785 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 7 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #53 Opublikowano 7 Października 2014 Powiem tak,było zjadliwe,a nawet bardzo i rozeszło się w kilka minutBez parzenia? Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9522-prosz%C4%99-o-pomoc-w-wybudowaniu-w%C4%99dzarni/page/3/#findComment-375788 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Witia Opublikowano 7 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #54 Opublikowano 7 Października 2014 Nie no,szyneczki też były oczywiście parzone tylko nie mam zdjęcia akurat Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9522-prosz%C4%99-o-pomoc-w-wybudowaniu-w%C4%99dzarni/page/3/#findComment-375811 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ArkoGdynia Opublikowano 8 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #55 Opublikowano 8 Października 2014 Bardzo fajna realizacja.... nie obyło się bez problemów ale efekt końcowy jak najbardziej przyjazny!!Owocnego zadymiania i wspaniałych wyrobów życzę :] Z Dymnym pozdrowieniem.... Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9522-prosz%C4%99-o-pomoc-w-wybudowaniu-w%C4%99dzarni/page/3/#findComment-375827 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Witia Opublikowano 9 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #56 Opublikowano 9 Października 2014 Zadymiania czas nastapil,oto dzisiejszy wsad:-)troche kielbaski,baleron,szyneczki a z tylu schabiki i boczekhttp://tapatalk.imageshack.com/v2/14/10/09/c8f10a38a112c32e8b86115a2cba7c95.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9522-prosz%C4%99-o-pomoc-w-wybudowaniu-w%C4%99dzarni/page/3/#findComment-376001 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Witia Opublikowano 10 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #57 Opublikowano 10 Października 2014 Ni i taka kielbaska wyszla po parzeniu,co myslicie?http://tapatalk.imageshack.com/v2/14/10/10/aee645c6c6b017c82128b99c875314e2.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9522-prosz%C4%99-o-pomoc-w-wybudowaniu-w%C4%99dzarni/page/3/#findComment-376348 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 10 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #58 Opublikowano 10 Października 2014 Wygląda smakowicie Cytuj "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9522-prosz%C4%99-o-pomoc-w-wybudowaniu-w%C4%99dzarni/page/3/#findComment-376352 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Witia Opublikowano 10 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #59 Opublikowano 10 Października 2014 No i tak tez smakuje:-) Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9522-prosz%C4%99-o-pomoc-w-wybudowaniu-w%C4%99dzarni/page/3/#findComment-376357 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viva Opublikowano 10 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #60 Opublikowano 10 Października 2014 Czy w wędzarni użyta jest płyta osb,? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9522-prosz%C4%99-o-pomoc-w-wybudowaniu-w%C4%99dzarni/page/3/#findComment-376361 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz300 Opublikowano 10 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #61 Opublikowano 10 Października 2014 Tak po mojemu to nie płyta OSB!!!tylko płyta wiórowa jakieś 20 lat temu stosowałem taki o to wynalazek do wypełniania drzwi niby dębowych!!ale raczej nie powinien występować w naszych wędzarniach :/ Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9522-prosz%C4%99-o-pomoc-w-wybudowaniu-w%C4%99dzarni/page/3/#findComment-376369 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 11 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #62 Opublikowano 11 Października 2014 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9522-prosz%C4%99-o-pomoc-w-wybudowaniu-w%C4%99dzarni/page/3/#findComment-376388 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.