pavvcio Opublikowano 16 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 16 Marca 2014 W smaku podobna do kiełbaski z dziczyzny Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9570-kie%C5%82basa-z-koziny-pavcia/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 16 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 16 Marca 2014 W smaku podobna do kiełbaski z dziczyzny Kiełbaska wygląda bardzo smacznie... czy zrobiona na samej kozinie?? Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9570-kie%C5%82basa-z-koziny-pavcia/#findComment-341022 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pavvcio Opublikowano 16 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 16 Marca 2014 5kg koziny 5 kg łopatka 0.5kg podgardle. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9570-kie%C5%82basa-z-koziny-pavcia/#findComment-341024 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz300 Opublikowano 16 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 16 Marca 2014 Bardzo szykowna wędlinka;)) Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9570-kie%C5%82basa-z-koziny-pavcia/#findComment-341025 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 16 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 16 Marca 2014 5kg koziny 5 kg łopatka 0.5kg podgardle. Czy możesz wstawić fotkę z przekrojem wyrobu?? Z podanych składników wędlina musi być bardzo chuda.. Coś dla mnie Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9570-kie%C5%82basa-z-koziny-pavcia/#findComment-341031 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pavvcio Opublikowano 17 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 17 Marca 2014 (edytowane) Proszę bardzo @halusia@.Troszke podeschła ale jak dla mnie super. Do perfekcjii jeszcze wiele mi brakuje ale dzięki wam drodzy koledzy i koleżanki wszystkiego można sie nauczyć. Dzięki za tak wspaniałe forum i pozdrawiam Edytowane 17 Marca 2014 przez pavvcio Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9570-kie%C5%82basa-z-koziny-pavcia/#findComment-341140 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kotunia Opublikowano 17 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 17 Marca 2014 Pawcio! Jeżeli to Twój "pierwszy raz z koziną" to czapki z głów. Moim zdaniem ( to nie wytyK) mogłeś dać troszkę większe "fi" jelita. Mówię to z praktyki. Jak trochę "powisi" to zrozumiesz to miałem na myśli- ja mam juz słabe ząbki. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9570-kie%C5%82basa-z-koziny-pavcia/#findComment-341143 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lux Opublikowano 17 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 17 Marca 2014 Witaj, ładna kiełbaska. Mógłbyś podać na jakis sitkach przeleciałeś poszczególne surowce? Jakiś skrót procesu produkcji? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9570-kie%C5%82basa-z-koziny-pavcia/#findComment-341145 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pavvcio Opublikowano 17 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 17 Marca 2014 Po oczyszczeniu mięska z kozy ze wszystkich błon i tłuszczu wszystko sitko 10. Przyprawy sól 15-18g/kg , pieprz czarny wedle uznania, i główka czosnku.Po nabiciu wisiała noc w wędzarni. Samo wędzenie ok 8 godz temp 25-35 stopni pod koniec podpiekanie.Zostawiona w wędzarni na 3 dni. Po tym czasie już tylko pozostała konsumpcja:) Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9570-kie%C5%82basa-z-koziny-pavcia/#findComment-341154 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.