Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

 

 

W smaku podobna do kiełbaski z dziczyzny
 

Kiełbaska wygląda bardzo smacznie... czy zrobiona na samej kozinie??

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9570-kie%C5%82basa-z-koziny-pavcia/#findComment-341022
Udostępnij na innych stronach

 

 

5kg koziny 5 kg łopatka 0.5kg podgardle.
 

Czy możesz wstawić fotkę z przekrojem wyrobu?? Z podanych składników wędlina musi być bardzo chuda..  :hmm:

Coś dla mnie  :)

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9570-kie%C5%82basa-z-koziny-pavcia/#findComment-341031
Udostępnij na innych stronach

Proszę bardzo @halusia@.Troszke podeschła ale jak dla mnie super. Do perfekcjii jeszcze wiele mi brakuje ale dzięki wam drodzy koledzy i koleżanki wszystkiego można sie nauczyć. Dzięki za tak wspaniałe forum i pozdrawiam :)

post-43266-0-82963800-1395045745_thumb.jpg

post-43266-0-63281800-1395045797_thumb.jpg

post-43266-0-38775500-1395045858_thumb.jpg

post-43266-0-68110800-1395045920_thumb.jpg

Edytowane przez pavvcio
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9570-kie%C5%82basa-z-koziny-pavcia/#findComment-341140
Udostępnij na innych stronach

Pawcio! Jeżeli to Twój "pierwszy raz z koziną" to czapki z głów. Moim zdaniem ( to nie wytyK) mogłeś dać troszkę większe "fi" jelita. Mówię to z praktyki. Jak trochę "powisi" to zrozumiesz to miałem na myśli- ja mam juz słabe ząbki. :clap:

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9570-kie%C5%82basa-z-koziny-pavcia/#findComment-341143
Udostępnij na innych stronach

Po oczyszczeniu mięska z kozy ze wszystkich błon i tłuszczu wszystko sitko 10. Przyprawy sól 15-18g/kg , pieprz czarny wedle uznania, i główka czosnku.Po nabiciu wisiała noc w wędzarni. Samo wędzenie ok 8 godz temp 25-35 stopni pod koniec podpiekanie.Zostawiona w wędzarni na 3 dni. Po tym czasie już tylko pozostała konsumpcja:)

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9570-kie%C5%82basa-z-koziny-pavcia/#findComment-341154
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.