kostek61 Opublikowano 28 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 28 Marca 2014 Do wędzenia wybieramy ładne płaty podgardla wprz. z wyciętymi gruczołami i bez miejsc krwawych.Peklowanie metodą na sucho 40 gr mieszanki sól+peklosól 50/50% na 1 kg mięsa przez okres 7 dni w temp. 4-6 st.C.Wędzenie;osuszanie w temp.45-55st około 30-40 min.wędzenie właściwe w temp.60-70st około 120-150 min.podpiekanie w temp.90-95st do stanu miękkości która nas interesuje. Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9617-podgardle-w%C4%99dzone-wg-kostka/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 28 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 28 Marca 2014 :clap: bardzo apetyczne. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9617-podgardle-w%C4%99dzone-wg-kostka/#findComment-343144 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 28 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 28 Marca 2014 Do wędzenia wybieramy ładne płaty podgardla wprz. z wyciętymi gruczołami i bez miejsc krwawych. kostek61 . Qrcze , podgardle jak malowane . Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9617-podgardle-w%C4%99dzone-wg-kostka/#findComment-343145 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.