Maxell Opublikowano 2 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 2 Maja 2014 Blok czekoladowy - przysmak PRL-u Składniki:250 g margaryny1 szklanka cukru6 łyżek mleka lub wody6 łyżek kakao400 g mleka w proszku (nie granulowanego!)3 opakowania herbatników (po 100g) Wykonanie:Krok 1W rondelku zagotować margarynę, mleko/wodę, cukier i kakao. Odstawiamy do lekkiego wystudzenia.Herbatniki kruszymy i większą cześć przekładamy do miski, dodajemy masę kakaową i mleko w proszku, wszystko razem dokładnie mieszamy.Krok 2Formę wykładamy papierem do pieczenia, kładziemy masę. Najpierw kładziemy troszkę i dociskamy, a potem dokładamy resztę, wciskamy resztę herbatników.Jak ktoś lubi można dodawać różne bakalie i orzechy.Chłodzimy i przechowujemy w lodówce. Źródło: kuchnia.wp.pl Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9791-blok-czekoladowy-przysmak-prl-u/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr S Opublikowano 3 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 3 Maja 2014 Może i to stare czasy ale smak pamiętam .... Cytuj http://emotikona.pl/emotikony/pic/0drinks.gifhttp://emotikona.pl/emotikony/pic/2flaga.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9791-blok-czekoladowy-przysmak-prl-u/#findComment-349698 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.