Gość Gabi Opublikowano 6 Października 2007 Zgłoś Udostępnij #26 Opublikowano 6 Października 2007 Pedro Junior upiekł bułki. Jasiu mówię CI są super.!Mało roboty ,a efekt ....pychota. :tongue: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/996-pieczywo-chleb-i-bu%C5%82ki-bonaira/page/2/#findComment-18694 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BonAir Opublikowano 6 Października 2007 Autor Zgłoś Udostępnij #27 Opublikowano 6 Października 2007 Pedro Junior upiekł bułki. Jasiu mówię CI są super.! Poprosimy o zdjęcia! Zarówno bułek, jak i oczywiście Pedro Juniora! Cytuj PozdrawiamBonAir https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=47286#47286Co by tu jeszcze sprasować... ? Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/996-pieczywo-chleb-i-bu%C5%82ki-bonaira/page/2/#findComment-18695 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Gabi Opublikowano 6 Października 2007 Zgłoś Udostępnij #28 Opublikowano 6 Października 2007 Bułek już dawno nie ma . Junior ma 18 latek i jest większy od tatusia i mamusi. Fotki wypieku i Pedra Juniora przy okazji. :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/996-pieczywo-chleb-i-bu%C5%82ki-bonaira/page/2/#findComment-18698 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JASIU Opublikowano 7 Października 2007 Zgłoś Udostępnij #29 Opublikowano 7 Października 2007 no to melduje wyczyny o bulkach :ciasto nastawilem i zasnalem teraz mam chlebek pszennymoj autmat nie ma funkcji samo ciasto (chyba nie ma)a teraz ide na grzyby :grin: Cytuj wedzarnia z lodowki ,,dymogenerator MIratroche checi i jesz co lubisz ,a nie lubisz co jesz Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/996-pieczywo-chleb-i-bu%C5%82ki-bonaira/page/2/#findComment-18703 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grazia Opublikowano 10 Października 2007 Zgłoś Udostępnij #30 Opublikowano 10 Października 2007 Piekę chleb co tydzień, ale niestety w piekarniku, bo piec chlebowy w planie. Ale i tak wszystkim smakuje i robi furorę w okolicy sąsiedzkiej. Piekę w keksówkach nie mam jeszcze kamienie. Piekąc w keksówkach trochę oszczędzam na prądzie, ponieważ zmieszczą się trzy naraz. Zdjęcia nie ma. Przepis: 400g zakwasu300 g mąki pszennej wyższy numer 100 g mąki żytniej od 720 wzwyż 150 ml mleka ciepłego2 łyżeczki soli1 łyżeczka cukru może być jeszcze olej ale ja nie dodaję To jest nie wielka porcja . Ciasto zakwaszone przygotowuję z 1 kg mąki żytniej.i wychodzi mi 7-mio krotność podanych przeze mnie proporcji. Wychodzi mi cztery duże keksówki. Przepisy można znaleźć na stronie www.cincin.cc Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/996-pieczywo-chleb-i-bu%C5%82ki-bonaira/page/2/#findComment-18899 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JASIU Opublikowano 12 Października 2007 Zgłoś Udostępnij #31 Opublikowano 12 Października 2007 no buleczki super , a roboty przy nich co wcale , jutro znow bede robil:-) Polecam wszystkim Tomku wymysl jakies kolaczyki :tongue: Pozdrawiam serdecznie Jasiu Cytuj wedzarnia z lodowki ,,dymogenerator MIratroche checi i jesz co lubisz ,a nie lubisz co jesz Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/996-pieczywo-chleb-i-bu%C5%82ki-bonaira/page/2/#findComment-19038 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pedro Opublikowano 12 Października 2007 Zgłoś Udostępnij #32 Opublikowano 12 Października 2007 Chcesz kołaczyki, zaraz będą, idę po przepis (piętro niżej) :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/996-pieczywo-chleb-i-bu%C5%82ki-bonaira/page/2/#findComment-19040 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pedro Opublikowano 12 Października 2007 Zgłoś Udostępnij #33 Opublikowano 12 Października 2007 Podaję przepis na 1 kg mąki: 1 kg mąki20 dag masła (margaryny)20 dag cukru8 dag drożdży1 łyżeczka soli4 jaja2 żółtka0,3 l mleka Najlepiej udające sie ciasto drożdżowe (w maszynie też) Oczywiście można czynić cuda; nadziewać, splatać (strucle, chałki) albo upiec z bakaliami. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/996-pieczywo-chleb-i-bu%C5%82ki-bonaira/page/2/#findComment-19041 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JASIU Opublikowano 12 Października 2007 Zgłoś Udostępnij #34 Opublikowano 12 Października 2007 Dzieki serdeczne rano cos zmajstruje :lol: Cytuj wedzarnia z lodowki ,,dymogenerator MIratroche checi i jesz co lubisz ,a nie lubisz co jesz Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/996-pieczywo-chleb-i-bu%C5%82ki-bonaira/page/2/#findComment-19043 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Izunia2007 Opublikowano 30 Października 2008 Zgłoś Udostępnij #35 Opublikowano 30 Października 2008 Bardzo dobrze sie tez piecze chlebki w takich ciezkich stalowych garnkach najlepiej z pokrywa.Ja mam taki w domu pokryty w srodku teflonem.Dawno nie uzywany a przydal sie.zobaczcie sami roznice O TU Cytuj ZAPRASZAM NA MOJE STRONKI: www.chleb-i-inne-przepisy.blogspot.com i www.smacznie-i-zdrowo.blogspot.com Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/996-pieczywo-chleb-i-bu%C5%82ki-bonaira/page/2/#findComment-44503 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Opublikowano 14 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #36 Opublikowano 14 Lutego 2011 BonAir`akupiłem sobie podobną płytę granitową do piekarnika. próbowałeś piec na niej kiedy leży ona na samym dole? może się szybciej nagrzeje. ja terez pieke c dwa chlebki ale w keksownikach 1 położe na płycie granitowej na dole a drugi na ruszczcie na 1 pietrze ja mam kuchenke gazową Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/996-pieczywo-chleb-i-bu%C5%82ki-bonaira/page/2/#findComment-146759 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Opublikowano 14 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #37 Opublikowano 14 Lutego 2011 eeeeeee z tą płyta na samym dole i pieczenie na niej w keksowniku to porażka bynajmniej u mnie Cały spód się zjarał :grin: temperatura na granicie była 200 a piętro wyżej 160jakoś nie mam na razie w tym doświadczenia i ta kuchenka gazowa w nerwia mnie z utzrymaniem temperatury :devil: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/996-pieczywo-chleb-i-bu%C5%82ki-bonaira/page/2/#findComment-146780 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Opublikowano 14 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #38 Opublikowano 14 Lutego 2011 a ja dałem na sam dól ale chlebki i tak wyszły ekstra Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/996-pieczywo-chleb-i-bu%C5%82ki-bonaira/page/2/#findComment-146786 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Opublikowano 14 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #39 Opublikowano 14 Lutego 2011 [ Dodano: Pon 14 Lut, 2011 21:28 ] a jak np pieczecie pizze na takiej płycie to płyte posypujecie mąką przed włożeniem na nią ciasta. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/996-pieczywo-chleb-i-bu%C5%82ki-bonaira/page/2/#findComment-146788 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BonAir Opublikowano 15 Lutego 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #40 Opublikowano 15 Lutego 2011 Sławek, a co daje płyta, jeśli chlebek pieczesz w keksówce ? Cytuj PozdrawiamBonAir https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=47286#47286Co by tu jeszcze sprasować... ? Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/996-pieczywo-chleb-i-bu%C5%82ki-bonaira/page/2/#findComment-146818 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Opublikowano 15 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #41 Opublikowano 15 Lutego 2011 wiem że nic po prostu dopiero ja kupiłem i tak chciałem spróbować myślałem że nie bedzie sie spód przepalał i tu jeszcze bardziej :grin: To jest tak jak sie człowiek tego wszystkiego tu nazyta to zaczyna kombinować a nie zawsze w dobrym kierunku :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/996-pieczywo-chleb-i-bu%C5%82ki-bonaira/page/2/#findComment-146827 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Opublikowano 20 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #42 Opublikowano 20 Lutego 2011 Witam zainspirowany granitem i deską BonAir`a zrobiłem podobne i upiekłem na tym pizzę wyszła rewelacja Kształt pizzy nie jest zbyt ładny ale to nic Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/996-pieczywo-chleb-i-bu%C5%82ki-bonaira/page/2/#findComment-147880 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcus Opublikowano 26 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #43 Opublikowano 26 Lutego 2011 Składniki: - mąka pszenna - 500g - woda - 320ml - drożdże (blok) 5gCzy niema to bys 50 g ? chce zrobic ta buleczki i tak sie zastanawiam czy aby na 0,5 kg maki 5 g drozdzy niejest zamalo? Prosze o odpowiedz bo mam wszystko juz przygotowane a jeszcze kielbaski musze robic. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/996-pieczywo-chleb-i-bu%C5%82ki-bonaira/page/2/#findComment-148879 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BonAir Opublikowano 26 Lutego 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #44 Opublikowano 26 Lutego 2011 Czy niema to bys 50 g ?Obawiam się, że przy 50 g drożdzy bułki mogłyby nieco "waniać" drożdżami. Wszystko zależy od mocy drożdży. Jeśli się obawiasz, to daj ich więcej. Cytuj PozdrawiamBonAir https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=47286#47286Co by tu jeszcze sprasować... ? Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/996-pieczywo-chleb-i-bu%C5%82ki-bonaira/page/2/#findComment-148881 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcus Opublikowano 26 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #45 Opublikowano 26 Lutego 2011 O.K dzieki dalem 7 g i dolalem 350 ml wody automat leci .Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/996-pieczywo-chleb-i-bu%C5%82ki-bonaira/page/2/#findComment-148885 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BonAir Opublikowano 26 Lutego 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #46 Opublikowano 26 Lutego 2011 dolalem 350 ml wody350 ml wody ? Zwróć tylko uwagę, czy aby ciasto nie jest zbyt rzadkie. Cytuj PozdrawiamBonAir https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=47286#47286Co by tu jeszcze sprasować... ? Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/996-pieczywo-chleb-i-bu%C5%82ki-bonaira/page/2/#findComment-148893 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcus Opublikowano 26 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #47 Opublikowano 26 Lutego 2011 dolalem 350 ml wody350 ml wody ? Zwróć tylko uwagę, czy aby ciasto nie jest zbyt rzadkie. Masz racje troche sie na blasze rozjechaly :rolleyes: Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/996-pieczywo-chleb-i-bu%C5%82ki-bonaira/page/2/#findComment-148899 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcus Opublikowano 26 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #48 Opublikowano 26 Lutego 2011 Mocarella i spowrotem do piekarnika Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/996-pieczywo-chleb-i-bu%C5%82ki-bonaira/page/2/#findComment-148916 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BonAir Opublikowano 26 Lutego 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #49 Opublikowano 26 Lutego 2011 No i brawo! Cytuj PozdrawiamBonAir https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=47286#47286Co by tu jeszcze sprasować... ? Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/996-pieczywo-chleb-i-bu%C5%82ki-bonaira/page/2/#findComment-148921 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.