Skocz do zawartości

zygp

Użytkownicy
  • Postów

    7
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

O zygp

  • Urodziny 14.12.1943

Informacje o profilu

  • Płeć
    Mężczyzna
  • Miejscowość
    Warszawa

Osiągnięcia zygp

Nowicjusz

Nowicjusz (1/14)

  • Pierwszy post
  • Pierwszy tydzień za Tobą
  • Pierwszy miesiąc za Tobą
  • Pierwszy rok za Tobą

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. Poproszę o pozycje 1,2 i 4. Kiedy, ile i na jakie konto przelać.
  2. Do ZLeP -a. Dopiero po napisaniu zauważyłem, że wcześniej rekomendowałeś tę droższą wersję garnka. Przepraszam. Myślę, że to jest optymalne rozwiązanie, warte zapłacenia 60zł więcej. Korzystam z tego garnka, jestem zadowolony i widzę w przyszłości dalsze zastosowania. Serdecznie pozdrawiam. PS Warto dobrze przeszukać internet. Ten sam garnek na stronie proficook kosztuje 488zł. Funkcje takie same, tylko zewnętrzna obudowa z "nierdzewki".
  3. Myślę, że warto zrujnować się na elektryczny garnek z termostatem. Tańsza wersja (281,89zł) podana przez Artu (http://www.4home.pl/hyundai-pc-200-elektryczny-garnek-do-pasteryzacji/) lub droższa (342zł) z tej samej strony (http://www.4home.pl/professor-zvh272-uniwersalny-elektryczny-garnek-do/). Wybrałem droższy - ma lepszy regulator temperatury (czujnk temperatury wewnątrz garnka). Zastanawiam się nad polepszeniem izolacji cieplnej (chyba to będzie 1cm korka). Dobrym uzupełnieniem sprzętu jest pakowarka próżniowa (http://www.4home.pl/urzadzenie-do-prozniowego-pakowania-zywnosci-laica/?gclid=CLSgsp2Cs8kCFULjcgod5TwDMg lub http://www.proficook.pl/urzadzenie-do-pakowania-prozniowego-profi-cook-pc-vk-1080.html). Umożliwi to wejście w technikę sous-vide i może być przydatne do wyrobów parzonych (schab, karkówka, szynka). Standardowo schab robię następująco: peklowanie (lub solenie) (7 dni), zapakowanie w siatkę i worek próżniowy z przyprawami, parzenie w temperaturze 72 C (8 godzin). Taki garnek znacznie usprawni pasteryzację lub tyndalizację wyrobów słoikowych, zwłaszcza w zakresie temperatur 70 - 90 C (jeszcze nie próbowałem). Można w nim spokojnie zmieścić 2 warstwy słoików. Na jakiś czas odmówiłem sobie kobitek i trunków, i wyposażyłem się w takie urządzenia. Chyba warto było (z całym szacunkiem dla Pań). Serdecznie pozdrawiam.
  4. Proszę mnie też dopisać. Pozdrawiam. zygp
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.