Skocz do zawartości

szurek19

Użytkownicy
  • Postów

    2
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Informacje o profilu

  • Płeć
    Mężczyzna
  • Miejscowość
    kalisz

Osiągnięcia szurek19

Nowicjusz

Nowicjusz (1/14)

  • Pierwszy post
  • Pierwszy tydzień za Tobą
  • Pierwszy miesiąc za Tobą
  • Pierwszy rok za Tobą

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. tylko czy big na pewno po przerobieniu zniknie ten kwaśny posmak , bo jak dam to żonie do bigosu i jej bigos się posuje to będziecie mnie musieli przenocować kturyś tydzień aż jej nie przejdzie
  2. Witam wszystkich jak wielu początkujących zadymiarzy popełniłem błąd , po wędzeniu kiełbasa jest kwaśna i moje pytanie brzmi czy można to jakoś przerobić żeby strat za dużych nie było mój błąd to na 100% nie osuszenie kiełbasek , po napełnieniu w osłonki poszły do świerzo rozpalonej wędzarni ,siedziały tam około 4 godzin ale już po pierwszej godzinie były czarne. efekt końcowy kiełbasa osmolona z zaciekami na osłonkach i kwaśna wnioski takie mi przychodzą do głowy po poczytaniu tego forum , gdyż o zepsutym mięsie raczej nie ma moży bo cześć kiełbasy odłorzyłem na białą i ta jest w porządku Jest to moja pierwsza przygoda z wędzeniem i patrząc na innych wydawało się to proste a jednak trzeba troszke się znać. Proszę o podpowiedz czy da się to jakoś uratować czy trzeba wyrzucić i prubować jeszcze raz
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.