Maxell Opublikowano 9 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 9 Lipca 2014 Zakupiłem właśnie książkę - przewodnik "Znakowanie mięsa i przetworów mięsnych" autorstwa: Angeliki Płóciennik-Ociepka i Leny Wardenga. Do książki dołączona jest płyta zatytułowana: "Znakowanie mięsa i przetworów mięsnych. Przewodnik po podstawowych przepisach prawa żywnościowego".Jeśli byli by chętni, to zamieszczę płytę na naszym koncie RapidShare. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 9 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 9 Lipca 2014 Okładka książki i spis treści: SPIS TREŚCI: WprowadzenieRozdział IPAKIET HIGIENICZNY................................... 11Przepisy ogólne prawa żywnościowego............ 14Higiena środków spożywczych........................ 17Rozdział IIPRODUKTY POCHODZENIA ZWIERZĘCEGO....... 23Uwarunkowania Ustawy o produktach pochodzenia zwierzęcego 23Wymagania weterynaryjne dla produktów pochodzenia zwierzęcego 27Wymagania weterynaryjne............................. 311. Znakowanie mięsa mielonego i surowych wyrobów mięsnychw zakresie wymagań weterynaryjnych............. 382. Wymagania weterynaryjne przy produkcji świeżego mięsa z bydła, świń, owiec, kóz i domowych zwierząt jednokopytnych, umieszczanego na rynku 433. Znakowanie umieszczanego na rynku mięsa z bydła, świń, owiec, kózi domowych zwierząt jednokopytnych, w zakresie wymagań weterynaryjnych 474. Wymagania weterynaryjne w zakresie sposobu znakowania mięsa drobiowego 54Rozdział IIIPODSTAWOWE ZAGADNIENIA Z ZAKRESU WYMAGAŃ ZDROWOTNYCHI ZNAKOWANIA ŻYWNOŚCI........................... 59Znakowanie żywności................................... 66Znakowanie środków spożywczych.................. 68Rozdział IVTOWARY PACZKOWANE I ODPADY OPAKOWANIOWE 81Towary paczkowane...................................... 81Odpady opakowaniowe................................. 86Rozdział VORGANY KONTROLNE................................... 93Inspekcja Weterynaryjna............................... 93Państwowa Inspekcja Sanitarna.................... 101Inspekcja Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych 110Inspekcja Handlowa.................................... 117Słownik pojęć prawa żywnościowego.............. 125Wykaz wykorzystanych aktów prawnych Płyta: Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 12 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 12 Stycznia 2015 Pod poniższym linkiem umieściłem materiały zawarte na płytce dołączonej do opracowania.Plik pod nazwą Znakowanie_miesa.zip do pobrania z naszego konta na Rapid Share, bez zabezpieczenia. http://rapidshare.com/share/732C6F69E3A824A80F8E3F274F812B4A Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oreore123 Opublikowano 23 Września 2015 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 23 Września 2015 czy można prosić o ponownie przesłanie pliku? niestety plik już nieaktywny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 23 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 23 Września 2015 Od końca marca 2015 r. wszystkie pliki z Rapida są nieaktywne, gdyż RS zlikwidował konta, a sama firma już nie istnieje. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oreore123 Opublikowano 23 Września 2015 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 23 Września 2015 bardzo zależy mi na tym pliku, można prosić o wrzucenie go na jakąś inną stronę? będę zoobowiązana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bagno Opublikowano 23 Września 2015 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 23 Września 2015 @Oreore123http://allegro.pl/znakowanie-miesa-i-przetworow-miesnych-i5123212154.html Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11022-kpps-czyli-klub-przyjaci%C3%B3%C5%82-pana-s/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daron1 Opublikowano 8 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 8 Marca 2016 (edytowane) W Polsce europejskie standardy znakowania produktów spożywczych określone są w zharmonizowanych aktach prawa krajowego, w tym najważniejsze:Ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2006 r. Nr 17., poz. 1225 z późniejszymi zm.);Rozporządzeniu Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 10 lipca 2007r. w sprawie znakowania środków spożywczych (Dz. U. Nr 137, poz. 966 z późniejszymi zm.);Rozporządzenie Ministra ZdrowiaRozporządzenie Ministra Zdrowia w sprawie sposobu znakowania żywności wartością odżywczą z dnia 25 lipca 2007 r. (Dz. U. Nr 137, poz. 967) Edytowane 21 Września 2020 przez EAnna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.