rutusek Opublikowano 25 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 25 Sierpnia 2016 witam, dzisiaj uruchomiłem wędzarnię, na sucho, wszystko ok, temperatura 80 st. , cug że łeb urywa , ale po przepaleniu na ściankach wędzarni został niewielki lepki osad, pojęcia nie mam skąd. wędzarnia z blachy stalowej, ocieplona wełną i obita sklejką. kanał dymowy 1,5 m, z rury stalowej 200 mm, przepalałem suchym drewnem bukowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzo Opublikowano 25 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 25 Sierpnia 2016 (edytowane) ale po przepaleniu na ściankach wędzarni został niewielki lepki osad, "Smółka" pewnie Edytowane 25 Sierpnia 2016 przez Gonzo Cytuj Carpe diem - raz kozie death Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rutusek Opublikowano 25 Sierpnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 25 Sierpnia 2016 a z czego zaś się ona urodziła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 25 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 25 Sierpnia 2016 Ten osad, to jak pisze Gonzo, smółki, które są normalnym zjawiskiem. Jak zapełnisz komorę, to ciąg trochę siądzie. Pamiętaj o suchym drewnie. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andym Opublikowano 25 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 25 Sierpnia 2016 To jak pierwsza kupka niemowlęcia. Nie przejmuj się.Ja bym się nie przejmował. Cytuj Pozdrawiam, Andrzej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 25 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 25 Sierpnia 2016 Tak ma być..... Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 25 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 25 Sierpnia 2016 Cienka warstewka takiej "żywicy" dodaje nawet prestiżu wędzarni. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzo Opublikowano 25 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 25 Sierpnia 2016 a z czego zaś się ona urodziła? Z dymu Cytuj Carpe diem - raz kozie death Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rutusek Opublikowano 26 Sierpnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 26 Sierpnia 2016 dziękuję, duży kamień spadł z serca, cztery kurczaki żona zapeklowała, ruszamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piksiak Opublikowano 26 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 26 Sierpnia 2016 dziękuję, duży kamień spadł z serca, cztery kurczaki żona zapeklowała, ruszamy. To jest chyba największy błąd początkującego Jak nie będzie zjadliwe to 4 kuraki pójdą w kosz a żonka da szlaban na następną próbę. Trzeba próbować po malutku np. z dwoma udkami i trenować. PS.Ale trzymam kciuki aby się udało Cytuj Piksiak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romk Opublikowano 26 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 26 Sierpnia 2016 witam, dzisiaj uruchomiłem wędzarnię, na sucho, wszystko ok, temperatura 80 st. , cug że łeb urywa , ale po przepaleniu na ściankach wędzarni został niewielki lepki osad, pojęcia nie mam skąd. wędzarnia z blachy stalowej, ocieplona wełną i obita sklejką. kanał dymowy 1,5 m, z rury stalowej 200 mm, przepalałem suchym drewnem bukowym.Cug w wędzarni raczej nie powinien "urywać łba". Powinien być spokojny. Cytuj Romk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Einshell Opublikowano 27 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 27 Sierpnia 2016 Powinien być spokojny. ... ... Cytuj Einshel ,, Jak 'se' człowiek sam nie zrobi , to mu nikt nie zrobi... '' Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ArkoGdynia Opublikowano 2 Września 2016 Zgłoś Udostępnij #13 Opublikowano 2 Września 2016 (edytowane) Cienka warstewka takiej "żywicy" dodaje nawet prestiżu wędzarni. Rutusek z czasem spodziewaj się takiego widoku w wędzarni..... więc na prawdę nie ma się czym przejmować Z Dymnym pozdrowieniem... Edytowane 2 Września 2016 przez ArkoGdynia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.