Smok1977 Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Witam. Mam wędzarnie skrzyniową,drewnianą z podwójną ścianą i paleniskiem z kanałem 1,7m. Wędziłem kiełbaske pierwszy raz,drzewem z wierzby i na zewnątrz ma ładny kolor ale od środka prawie zero koloru.Przekładałem kije ale nic nie pomogło. Temp wędzenia 45-60 stopni a czas wędzenia razem z osuszaniem 3,5 godz. Co jest nie tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał Koperski Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Podeślij foto przekroju. Tak na szybko dwie wątpliwości:1. dlaczego wędziłeś wierzbą?2. za kolor wew wędzonki odpowiada również proces peklowania. Jak peklowałeś? Cytuj pozdrawiam Michał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.