yaco26 Opublikowano 20 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 20 Maja 2014 (edytowane) Witam,nosze się z zamiarem zakupu wilka do mielenia mięsa.Wstępnie znalazłem ELEKTRO-LINE TK 12 ,ma może ktoś coś podobnego?albo coś poleci? może jakiś Hendi. Kupił bym Maga bo mam z tej serii krajalnicei jest nie do zajechania ale budżet przekracza...Help Edytowane 20 Maja 2014 przez yaco26 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yaco26 Opublikowano 24 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 24 Maja 2014 temat do zamknięciakredyt wzięty, sprzęt zakupiony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 24 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 24 Maja 2014 No szkoda, że temat zamkniety. Jak to mówią, co nagle to po diable. http://www.beeketal.de/fleischereiausstattung/wurstfueller/fleischwolf-wurstfueller-120kg-komplett-edelstahl-neu/a-34/ To jest też jakaś propozycja w Twoim przedziale cenowym. Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yaco26 Opublikowano 27 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 27 Maja 2014 Jednak kupiłem polski sprzęt ze względu na serwis i dostępność części zamiennych.Budżet przekroczony ale jestem w pełni zadowolony Inna inszość, do zelmera nawet nie ma co porównywać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 27 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 27 Maja 2014 No to utwierdziłeś mnie w mym przekonaniu. Sprzęt na wpół profesjonalny, obroty lewo prawo, wszystko z nierdzewki, wybór sitek, jego waga, przekładnia zanużona w oleju, przemawia za. Kupuję też. Dzięki za opinię yaco26. Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rigmec Opublikowano 27 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 27 Maja 2014 Używany ale co tam, wstawić zawsze mogę. http://allegro.pl/wilk-do-miesa-i4273257831.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 27 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 27 Maja 2014 Używany ale co tam, wstawić zawsze mogę. http://allegro.pl/wilk-do-miesa-i4273257831.html Czy ślimak, nóż i wanienka są kwasoodporne czy alu ? Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rwaliczek Opublikowano 11 Września 2014 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 11 Września 2014 skoro temat nie zamkniety pozwole sobie odkopac.chialem zakupic wilk do miesa (dosc meczarni z zelmerem), jest kilka ofert na rynku. po rozeznaniu sytuacji zatrzymalem sie nad dwoma: 1. Hendi 12 wersja z mocniejszym silnikiem 0.75kW w granicach ~1700zl2. Ma-Ga TC 12 0.85 kW w granicach ~2000zl Pierwsza kwestia rozniaca sprzety to Ma-Ga posiada dodatkowe chlodzenie dzieki czemu moze pracowac w trybie ciaglym, hendi do 25-minut i przerwa co uwazam w domowych warunkach za wystarczajace ale chcialoby sie miec to lepsze. Plus dla Ma-ga Druga sprawa - Hendi posiada na wyposazeniu dwa sitka - Ma-Ga tylko jedno. Plus dla Hendi. Trzecia sprawa Ma-ga ma obudowe slimaka z lejem zaladowczym i cala reszta wyjmowana - widac to na zdjecia i jest w opisie, natomiast w Hendim widze na zdjeciach ze obudowa slimaka jest chyba nie wyjmowana? tutaj pytanie do kogos kto mial ta maszynke w rekach czy tak jest w rzeczywistosci. Jest to bardzo istotne przy myciu urzadzenia i chyba bedzie decydujace przy wyborze sprzetu.. Niestety nie mam mozliwosci porownania na zywo w/w maszynek dlatego prosze uzytkownikow o jakies opinie.Pomijam aspekty produkcji i jakosci podzespolow czy tluczone w chinach czy nie bo tu musieliby sie wypowiadac producenci co laduja do srodka. pozdrawiamradek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rwaliczek Opublikowano 12 Września 2014 Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 12 Września 2014 Nikt nie napisale wiec sam sobie odpowiadam. Hendi 12 ma obudowę ślimaka na stale przykrecona do obudowy co niestety nie jest warte zaoszczędzenia tych 300zlotych lubie mieć wszystko dobrze umyte-nie będę latal ze szmatka. Wybor padl na Ma-Ga. Teraz tylko mam dylemat czy TC12 czy może TC22? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek z Bielska Opublikowano 12 Września 2014 Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 12 Września 2014 (edytowane) skoro temat nie zamkniety pozwole sobie odkopac.chialem zakupic wilk do miesa (dosc meczarni z zelmerem), jest kilka ofert na rynku. po rozeznaniu sytuacji zatrzymalem sie nad dwoma: 1. Hendi 12 wersja z mocniejszym silnikiem 0.75kW w granicach ~1700zl2. Ma-Ga TC 12 0.85 kW w granicach ~2000zl Pierwsza kwestia rozniaca sprzety to Ma-Ga posiada dodatkowe chlodzenie dzieki czemu moze pracowac w trybie ciaglym, hendi do 25-minut i przerwa co uwazam w domowych warunkach za wystarczajace ale chcialoby sie miec to lepsze. Plus dla Ma-ga Druga sprawa - Hendi posiada na wyposazeniu dwa sitka - Ma-Ga tylko jedno. Plus dla Hendi. Trzecia sprawa Ma-ga ma obudowe slimaka z lejem zaladowczym i cala reszta wyjmowana - widac to na zdjecia i jest w opisie, natomiast w Hendim widze na zdjeciach ze obudowa slimaka jest chyba nie wyjmowana? tutaj pytanie do kogos kto mial ta maszynke w rekach czy tak jest w rzeczywistosci. Jest to bardzo istotne przy myciu urzadzenia i chyba bedzie decydujace przy wyborze sprzetu.. Niestety nie mam mozliwosci porownania na zywo w/w maszynek dlatego prosze uzytkownikow o jakies opinie.Pomijam aspekty produkcji i jakosci podzespolow czy tluczone w chinach czy nie bo tu musieliby sie wypowiadac producenci co laduja do srodka. pozdrawiamradekwitajpolecam ci taki jaki ja mam patrz fotki z linka http://img1.aukcjoner.pl/gallery/013361988/4_f.jpg?1369078412 http://img1.aukcjoner.pl/gallery/013361988/5_f.jpg?1369078412 http://img1.aukcjoner.pl/gallery/013361988/6_f.jpg?1369078412 jest okazja kupna za 2000zl moze jakies widełki do urwania będą,nowy kosztuje ok 1000eu jest to mercedes wśród wilków,hendi i ma-ge odpuść sobie,do tego jakieś 5 stówek na porządne sitka i sprzęt do śmierci tu masz na ebayu http://www.ebay.de/itm/Edertal-Fleischwolf-EMS-70-Unger-mit-Vorschneider-System-R-70-/301223634671?pt=Metzgereiausstattung&hash=item462253e6ef tu na olx za polowe ceny nowy tylko 2000zl http://olx.pl/oferta/wilk-gastronomiczny-edertal-CID619-ID735qj.html pozdrawiamMarekpodaje jeszcze Ci kontakt do firmy,mi przysłali pełną specyfikacje pdf tego wilka,jeżeli chodzi o części itp nie ma problemu kontaktuj się najllepiej z Panem Kai Scheuer__________________________________Edertal-Elektromotoren GmbH & Co. KGLerchenweg 134590 WabernTel: 05683/314 od. 8754 (Werkstatt)Fax: 05683/7925________________________www.edertal-elektromotoren.de Edytowane 12 Września 2014 przez Marek z Bielska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rwaliczek Opublikowano 15 Września 2014 Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 15 Września 2014 Witaj!Marek dzięki za pomoc i namiary na maszynke. Wszystkie za i przeciw zostały na spokojnie przemyślane. Wybieram jednak Ma-Ga TC12 - jak to dystrybutorzy mowia maszyna "gniotsja niełamiotsia" - się okaze.. A o wyborze TC12 przemawia niższa cena (pomijając ta oferte z OLX), polski producent z dobrym serwisem - wszystkie części sa do ściągniecia na drugi dzien. Wszystkie elementy Magi mam z nierdzewki, mimo mniejszej wydajności motor ciut mocniejszy z dodatkowym chlodzeniem, tak wiem bardziej pradozerny, no i waga 5kg cięższy mam nadzieje ze w uzwojeniu a nie w obudowie ;P pozdrawiam radek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yaco26 Opublikowano 23 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 23 Września 2014 @rwaliczekNie zwiedzałem tematu ale podejrzewam że jesteś bardzo zadowolony .Tak jak pisałem z ma-gi mam krajalnice rok 1989 w ciągłym użytku.Po zakupie został wymieniony nóż i ostrzałka i tak se śmiga obecnie 17 lat u mnie dzień w dzień. @Marek z Bielska co do Hendi to się zgodzę. Jednak magi będę bronił.Co Polskie wcale nie znaczy gorsze, tak samo jak Niemieckie nie znaczy leprze bo to tylko stereotypy.Nie bardzo rozumiem przewężenia w korpusie sprzętu który zaprezentowałeś, jakby ślimak został zredukowany?W magdze wszystko jest na prosto i tej samej średnicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ROBSON REDDEVIL Opublikowano 26 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #13 Opublikowano 26 Marca 2015 Hej ! wznowie temat na chwilę.A czy ma ktoś wilka z firmy SZRON?? Cytuj "Lepiej być pierwszym w piekle,jak drugim w niebie" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi187 Opublikowano 26 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #14 Opublikowano 26 Marca 2015 Jednak kupiłem polski sprzęt ze względu na serwis i dostępność części zamiennych.Budżet przekroczony ale jestem w pełni zadowolony Inna inszość, do zelmera nawet nie ma co porównywać.Polski Made in China :facepalm: :facepalm: Cytuj "Pan Bóg stworzył jedzenie, a diabeł kucharzy". James Joyce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ROBSON REDDEVIL Opublikowano 26 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #15 Opublikowano 26 Marca 2015 Czyli szron to chińczyk?nie polskie wykonanie Cytuj "Lepiej być pierwszym w piekle,jak drugim w niebie" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi187 Opublikowano 26 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #16 Opublikowano 26 Marca 2015 Tego nie wiem Nie wszystkie tabliczki są widoczne Cytuj "Pan Bóg stworzył jedzenie, a diabeł kucharzy". James Joyce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Einshell Opublikowano 27 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #17 Opublikowano 27 Marca 2015 Witanko . Może byście mi coś doradzili , bo mój zelmerek chyba ''wyzionie ducha '' niedługo ... , a to nie są małe pieniądze i nie chciałabym ww jakiegoś ''paścia'' inwestować... Znalazłam coś takiego MASZYNKA WILK DO MIĘSA 975671 HENDI 180KG/H !! (5174418075) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. , WILK MASZYNKA DO MIELENIA MIĘSA 180KG/H HENDI (5152248041) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. chyba , że macie jakieś inne propozycje ? Cytuj Einshel ,, Jak 'se' człowiek sam nie zrobi , to mu nikt nie zrobi... '' Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi187 Opublikowano 27 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #18 Opublikowano 27 Marca 2015 (edytowane) Nie wiem ile Chcesz wydać, ale ja dołożyłbym trochę i zakupił trochę lepszy sprzęt. Nie mam nic do kenwooda ale te 2kW w opisie to lipa Porównaj Twoja propozycja http://allegro.pl/wilk-maszynka-do-mielenia-miesa-180kg-h-hendi-i5152248041.htmlz taką. Nie zachwalam, ale mam identyczną na 400V i jestem bardzo zadowolony. Maszynka bardzo cicha bo przekładnia pracuje w oleju. Możesz oglądać ulubiony odcinek serialu i mielić mięso na kiełbasę Tutaj znajdziesz kilka propozycji http://www.skapiec.pl/cat/3523-maszynki-do-mielenia-gastronomiczne.html Edytowane 27 Marca 2015 przez zibi187 Cytuj "Pan Bóg stworzył jedzenie, a diabeł kucharzy". James Joyce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 27 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #19 Opublikowano 27 Marca 2015 (edytowane) Ja mam maszynkę do mielenia właśnie Hendi12 i na tabliczce znamionowej stoi jak byk 0,75 kW niestety kosztowała więcej niż te z linku. http://www.skapiec.pl/site/cat/3523/comp/2578977Swoją drogą nie rozumiem czemu w nagłówkach w aukcji jest napisane Hendi a oferują maszynkę firmy Kenwood. Edytowane 27 Marca 2015 przez chudziak Cytuj "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rwaliczek Opublikowano 27 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #20 Opublikowano 27 Marca 2015 (edytowane) WitamKolego zibi187 czytasz posty po łebkach Jak w cytacie yaco26 napisał ze zakupil wilka polskiego producenta czyli na pewno nie TK-12 który jest made in china (albo zly cytat albo zly obrazek ) Einshell - to co dales w linku to maszynka do miesa kenwood a nie wilk hendiego ( ktoś na forum chyba zakupil takiego kenwooda albo podobnego i sobie chwali - poszukaj). Na temat TK12 się nie wypowiem bo nie miałem go w rekach. Jeśli chodzi o Hendi 12 to widziałem i ogladalem go w makro - wygląda profesjonalnie. Ja jednak zakupiłem MaGa TC12 a nie Hendi 12 ze względu na wyjmowana gardziel, która w hendim jest zrobiona na stale Jestem zadowolony.To co pokazales w linku Kenwood kosztuje 1200zl - waga 7kg, a podana moc jak w czajniku 2000W . Wilk 12ka - Hendi 12 (~ 20kg, ~1600zl) MaGa (~25kg, ~2000zl) - silniki poniżej 1kw. Wszystko zależy od przeznaczenia i budżetu. Stac Cie na Kenwooda lepiej doloz do Hendiego. Nie pasuje Ci gardziel zamontowana na stale a masz wolnej gotowki w portfelu kup sobie MaGa. chudziak Bo handlują a nie wiedza co sprzedają i nie maja o tym zielonego pojęcia. Hendi 0,75 kW + MaGa 0,85kW i tak nie damy rady Kenwood-owi 2kW Edytowane 27 Marca 2015 przez rwaliczek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi187 Opublikowano 27 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #21 Opublikowano 27 Marca 2015 WitamKolego zibi187 czytasz posty po łebkach Jak w cytacie yaco26 napisał ze zakupil wilka polskiego producenta czyli na pewno nie TK-12 który jest made in china (albo zly cytat albo zly obrazek ) Nie !!! czytam poprawnie. To, że napisał to wiem bo czytałem. Napisał, że zakupił polską - Jaką? Zelmer ?, Alfa?Z załączonego zdjęcia "elektroline" jak byk stoi "made in china" Cytuj "Pan Bóg stworzył jedzenie, a diabeł kucharzy". James Joyce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rwaliczek Opublikowano 29 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #22 Opublikowano 29 Marca 2015 Maga TC12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi187 Opublikowano 29 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #23 Opublikowano 29 Marca 2015 Polska Kolego nie oszukuj się !!! Cytuj "Pan Bóg stworzył jedzenie, a diabeł kucharzy". James Joyce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rwaliczek Opublikowano 29 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #24 Opublikowano 29 Marca 2015 Zgadza się ze Polska - tez bym sie wolal urodzic gdzies na zachodzie a wracając do tematu masz racje, na electroline jak byk stoi "made in china" tak samo w ma-ga jest napis "made in poland" i na pewno o tym wiesz ze roznica pomiędzy tymi maszynami nie jest tylko w cenie i napisie. Z drugiej strony medalu nie chce byc obronca "made in china", ale idac Twoim tokiem rozumowania trzeba mieć swiadomosc tego, ze P.R.C. jest tania sila robocza i wiele korporacji posiada tam swoje fabryki produkując dosłownie wszystko co sie da taniej niż gdziekolwiek indziej na swiecie. Jakbys chciał sie tak na powaznie "obrazić" na "made in china" i wszystko co stamtąd pochodzi wyrzucił, to przypuszczam ze nie miał byś sie w czym umyc, na czym ugotować, zjeść, nie mialbys z czego odpisac na mojego posta, na czym wyspac - pojade dalej - przecież na upartego na podłodze tez można spac, ale co jak okaze sie ze panel, parkiet, deska, wykladzina, gres czy co tam człowiek ma na podłodze tez doplynelo do nas wielkim statkiem ze wschodu? Wazne jest to kto i z jakich materiałów produkuje dany produkt i czy firma posiada dzial kontroli jakości a nie jak sie powszechnie przyjelo gdzie to klepia bo to już każdy z nas wie. Sorry za off topa. Zdaje sobie sprawę z faktu ze jak ktoś nie ma możliwości organoleptycznego porównania wilkow electroline, hendi, ma-ga czy innych dostępnych w sklepach wysyłkowych - ja poniekąd tez miałem ten dylemat - ciężko cokolwiek wybrac. Ale jakby komus na stol postawiono te trzy wilki to od razu wzrokowo człowiek wie dlaczego electroline kosztuje 950zlotych a pozostale prawie i ponad dwa razy więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi187 Opublikowano 30 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #25 Opublikowano 30 Marca 2015 (edytowane) rwaliczek nie krytykuję wszystkiego co chińskie Chciałbym się tylko dowiedzieć jaką kolega kupił tą Polską maszynkę ? Edytowane 30 Marca 2015 przez zibi187 Cytuj "Pan Bóg stworzył jedzenie, a diabeł kucharzy". James Joyce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.