Skocz do zawartości
Aby te święta, a także cały nadchodzący rok upływał w harmonii i zadumie, by nigdy nie zabrakło Wam ciepła drugiej osoby, a każdy dzień był pełen niezapomnianych chwil. Administracja ×
Pamiętajcie, że z naszego forum możecie korzystać bezpłatnie tylko dzięki temu, iż kilkadziesiąt osób klika w reklamy. Może już czas abyś do nich dołączył?

Ranking

Popularna zawartość

Treść z najwyższą reputacją w 07.12.2023 w Odpowiedzi

  1. Moja praca w ostatnim tygodniu. Takie Misza, masz 😊 To już raczej ostatnie wędzenie w tym roku.
    3 punkty
  2. Do boczków które poddajemy obróbce termicznej (powyżej 130C) używamy soli warzonki lub innej bez dodatków konserwujących. Jest to poprawne postępowanie żeby uniknąć tworzenia nitrozamin. Jednak kiedy będziesz robił boczek jako wędlinę to użyj soli peklowej bez jakiś udziwnień typu mieszanka soli i soli peklowej. Zastosuj powyższa radę Waldka. Ja używam dawki 17-18g/kg. Pamiętaj, że jak poddasz boczek obróbce termicznej to woda odparuje a sól nie. Jak wykonasz kilka wyrobów to sam ustalisz sobie swój próg słoności.
    1 punkt
  3. Wczoraj było pracowicie ... Spółdzielnia Rodzinna "Ale Babki " w akcji. 💪
    1 punkt
  4. Proszę bardzo [Dodano: 26 mar 2020 - 08:21] Słonina wojskowa Przepis: /topic/15709-s%C5%82onina-wojskowa/
    1 punkt
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.