Skocz do zawartości
Aby te święta, a także cały nadchodzący rok upływał w harmonii i zadumie, by nigdy nie zabrakło Wam ciepła drugiej osoby, a każdy dzień był pełen niezapomnianych chwil. Administracja ×
Pamiętajcie, że z naszego forum możecie korzystać bezpłatnie tylko dzięki temu, iż kilkadziesiąt osób klika w reklamy. Może już czas abyś do nich dołączył?

Ranking

  1. @halusia@

    @halusia@

    ***SUPER VIP***


    • Punkty

      2

    • Postów

      11 041


  2. Maxell

    Maxell

    Moderatorzy


    • Punkty

      1

    • Postów

      46 155


  3. wosiu

    wosiu

    ***SUPER VIP***


    • Punkty

      1

    • Postów

      2 136


  4. kostek61

    kostek61

    **VIP**


    • Punkty

      1

    • Postów

      2 397


Popularna zawartość

Treść z najwyższą reputacją w 21.12.2023 w Odpowiedzi

  1. W tym roku znowu trochę "popierniczyłam ".😆 Z racji tego że brałam udział w Jarmarku Bożonarodzeniowym w Janikowie, już drugi raz więc musiałam się trochę przygotować. Zrobiłam lizaki bezowe systemem gospodarczym. Natomiast u mnie w domu hitem okazała się krajanka piernikowa, jak zadawnych lat...😋 Na przepis wpadłam przypadkowo.
    2 punkty
  2. Kiełbasa krakowska wg. kostka. Surowce peklowane 18 gr peklosoli na 1 kg. Skład na 10 kg. Wprz I ( z łopatki) 7 kg krajana na kawałki ok. 4 na 4 cm. Wprz. II 2,5 kg. mielona sitko fi 8 Wprz. III 0.5 kg mielona sitko fi 2.5 Przyprawy na 1 kg. Pieprz 2 gr. Ziele angielskie mielone 0,5 gr Kolendra mielona 0.5 gr Czosnek 1,5 gr zmielony razem z wprz. III Cukier ok. 0,5-0,6 gr. Połowę wieprz.I przepuszczam przez maszynkę bez sitka i noża(musi to być maszynka co najmniej nr.10)i dodaję do drugiej połowy i razem mieszam,potem wprz.III wymieszana z przyprawami i ok 300 ml wody, dodaję do wprz. I.Po dobrym wyrobieniu dodaję wprz.II i mieszam do dobrego połączenia wszystkich składników. Napełniam w osłonki białkowe fi 75 mm Osadzanie przez noc w temp. ok 12 st. Osuszanie w wedzarni w temp. około 50 st 30 min Wędzenie w temp 60 st ok. 180 min. Podpiekanie w tem. od 85 do 90 st do osiągnięcia w batonie 69 st.
    1 punkt
  3. Kalendarze już są u nas jutro pakujemy a po świętach w środę zaczynamy wysyłkę, kto jeszcze nie podesłał adresu to proszę o maila 61wosiu@wp.pl
    1 punkt
  4. Właśnie. Będzie coś wiadomo - dam od razu znać. Teraz jest sporo innych spraw do załatwienia, ale cały czas toczą się rozmowy w kwestii kursów. O temacie nie zapomniałem.
    1 punkt
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.