Skocz do zawartości
Aby te święta, a także cały nadchodzący rok upływał w harmonii i zadumie, by nigdy nie zabrakło Wam ciepła drugiej osoby, a każdy dzień był pełen niezapomnianych chwil. Administracja ×
Pamiętajcie, że z naszego forum możecie korzystać bezpłatnie tylko dzięki temu, iż kilkadziesiąt osób klika w reklamy. Może już czas abyś do nich dołączył?

Ranking

  1. Maxell

    Maxell

    Moderatorzy


    • Punkty

      5

    • Postów

      46 155


  2. @halusia@

    @halusia@

    ***SUPER VIP***


    • Punkty

      1

    • Postów

      11 041


  3. romk

    romk

    Użytkownicy


    • Punkty

      1

    • Postów

      245


  4. Grzewlod

    Grzewlod

    ***SUPER VIP***


    • Punkty

      1

    • Postów

      4 282


Popularna zawartość

Treść z najwyższą reputacją w 16.05.2024 w Odpowiedzi

  1. W tygodniu powędziłam sobie na zimno.
    1 punkt
  2. Na tym forum, którego jestem długoletnim członkiem, można się dużo dowiedzieć. Ale pewne rzeczy są mową nienawiści i są srodze karane. Poprawność polityczna Forum zabrania nazywania schabu bez kości schabem bez kości. Tutaj schab pozbawiony kości to polędwica. Czyli wędziłeś polędwicę, a nie schab. Co się tyczy sławetnych 400 gramów zalewy na kilogram mięsa: Przetłumaczę wpis Maćka. Peklując chcemy otrzymać zawartość soli w mięsie na poziomie około 2%. Wkład mięsny traktujemy w obliczeniach jako wodę. Czyli 400g wody + 1000g mięsa + 32g peklosoli, po wyrównaniu stężeń między mięsem a solanką będzie miał stężenie około 2%. Do wyrównania stężeń potrzeba czasu, więc mogłeś trafić ze słonością w sam raz. Szkoda, że Uczeni Koledzy, zamiast bawić się z Tobą w ciuciubabkę nie napisali prostych odpowiedzi. Powodzenia w kolejnych zadymach.:)
    1 punkt
  3. Zawsze możesz odlać 300ml peklosolanki, oby szybko. Z pozostałej peklosolanki nabrać ok . 80ml do strzykawki i zrobić nastrzyk polędwicy bo chyba ten element zapeklowałeś a nie schab. Jeśli peklosolanka nie zakrywa mięsa to do pojemnika możesz włożyć np. butelki lub słoiki celem zwiększenia objętości aż do zakrycia mięsa.
    1 punkt
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.