Skocz do zawartości
Aby te święta, a także cały nadchodzący rok upływał w harmonii i zadumie, by nigdy nie zabrakło Wam ciepła drugiej osoby, a każdy dzień był pełen niezapomnianych chwil. Administracja ×
Pamiętajcie, że z naszego forum możecie korzystać bezpłatnie tylko dzięki temu, iż kilkadziesiąt osób klika w reklamy. Może już czas abyś do nich dołączył?

Ranking

  1. EAnna

    EAnna

    Moderatorzy


    • Punkty

      5

    • Postów

      12 717


  2. Maxell

    Maxell

    Moderatorzy


    • Punkty

      3

    • Postów

      46 156


  3. Pacan Wojciech

    Pacan Wojciech

    Użytkownicy


    • Punkty

      1

    • Postów

      3 216


  4. Muski

    Muski

    **VIP**


    • Punkty

      1

    • Postów

      12 159


Popularna zawartość

Treść z najwyższą reputacją w 03.09.2024 w Odpowiedzi

  1. Nasi nowi forumowicze są coraz bardziej roszczeniowi , czekam , kiedy ktoś dostanie reprymendę za nieprecyzyjny wpis. Kolego Magyars na podstawie prezentowanych zdjęć widzę inny problem , który jest już opisany we wspomnianych postach na temat budowy wędzarni ,proponuję zwolnic napięcie i wrócić do lektury. Uważne czytanie doprowadzi do celu . Pozdrawiam
    1 punkt
  2. No cóż...zleć w takim razie oprcowanie Twojego problemu inżynierowi od przepływów gazowych. W zleceniu poproś o uzasadnienie Nachylenie rury przełoży się na tzw. cug. Im mniejsze nachylenie tym mniejsza składowa pionowa ciągu. W wedzarni powinien być słaby ciąg, aby dym utrzymywał sie jak najdłużej na wędzonkach jednak tak, aby się nie kisiły i żar nie przygasał. Lekkie nachylenie zapobiegnie również powstaniu tzw. zimnego korka. W Twoim przypadku (również "wg mnie") różnica poziomów na 1 cegłę, czyli 6cm+1cm zaprawy będzie O.K.
    1 punkt
  3. Halusia, 0,9% kamiennej na 1 litr ( do soku też tyle samo)
    1 punkt
  4. Kanał na YT: Wędzarnicza Brać. https://www.youtube.com/channel/UCDP3WM-FZUGCdePTdjDgSSQ/videos Odcinek 2. Temperatura surowców podczas rozdrabniania: Opis filmu: Podstawowe zasady dotyczące zachowania odpowiednich temperatur podczas rozdrabniania surowców. Wpływ mielenia na wielkość temperatury rozdrabnianych surowców.
    1 punkt
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.