Oj oj ale sie usmialam z akcentu nazwy ziemniakow 😀 a juz kombinowaniem ta lyzka ... no ale jak ma sie 5 -6 szt to mozna sie bawic , wystarczy polozyc 2 drewniane lyzki lub widelce a miedzy nimi ziemniak , lepiej drewno to sobie noza nie potepimy .
Papier na blache to szorowac nie trzeba bedzie
Najprostrza wersja ktora jest pierwowzorem to tylko smarujemy roztopionym maslem .pieczemy do prawie miekkich zaleznosc od wielkosci ziemniaka ,wyciagamy ziemniaki smarujemy jeszcze raz maslem i teraz solimy i posypujemy bulka tarta .wstawiamy do piekarnika az bulka nam sie zrumieni.
O i tak podano je w wersji pierwotnej
No jeszcze czosnek tak spalony jak w filmiku to pewnie gorzki
Ja sobie mieszam przyprawy te co lubie z maslem i smaruje czosnku akurat do takich nie daje
Natomiast bulke tarta mieszam z parmezanem i suszona pietruszka