Skocz do zawartości

Ranking

  1. mamuśka

    mamuśka

    **VIP Junior**


    • Punkty

      4

    • Postów

      1 491


  2. chudziak

    chudziak

    Moderatorzy


    • Punkty

      2

    • Postów

      7 817


  3. L.Przemek

    L.Przemek

    Użytkownicy


    • Punkty

      2

    • Postów

      7 957


  4. Muski

    Muski

    **VIP**


    • Punkty

      2

    • Postów

      12 094


Popularna zawartość

Treść z najwyższą reputacją w 03.02.2025 w Odpowiedzi

  1. Sitko do przesiewania mąki dostałam. 😃 Taka drobnostka, a cieszy. I łezka w oku się zakręciła, bo Babunia mi się przypomniała. Ps. Boczek sitka od zewnątrz ma 8,5cm , a od wewnątrz (od poziomy siatki) 7,5 cm.
    2 punkty
  2. Już Was Chłopcy uwielbiam.😚 Waldku to chyba twój przepis na żurek sobie spisałam. Żurek: - żytnia razowa 1 szkl. - woda 3 szkl. - czosnek 1 ząbek (na szklankę zawartości) - listek świeży 1 - ziele 2-3 kulki - i można łyżeczkę zaczynu dołożyć. Taka micha żurku. Mniam Z białą kiełbaską i jajeczkiem. Palce lizać.
    2 punkty
  3. W sumie to bardzo rozsądne....następnym razem też tak zrobię Dzięki 🥰
    1 punkt
  4. zwane przetakiem - przynajmniej w naszym rejonie Żurek to taki rozcieńczony zaczyn. Jak mam w planach gotować żurek biorę trochę zaczynu dodaję do wodnego roztworu mąki żurkowej ( u nas taka też jest w sprzedaży ) nie dodaję na tym etapie żadnych przypraw ani czosnku . Te dodatki dopero na etapie gotowanie dodaję .
    1 punkt
  5. Wczoraj po 3 tygodniach narybek przełożyłem do akwarium (ma już 1 cm) a do kotnika poszła samiczka, lada dzień będzie rodzić
    1 punkt
  6. Bardzo dobra mąka na zakwas i na chleb żytni razowy.
    1 punkt
  7. Trudno dość to nazwać mąką, raczej bym optował koło otrąb 😉, ale chleb będzie dobry
    1 punkt
  8. Ja nie dodaję żadnych skórek.
    1 punkt
  9. Zbyt słaby zakwas. Chleb żytni musi być robiony kiedy zaczyn zaczyna trochę opadać, a pszenny w szczycie aktywności.
    1 punkt
  10. Kupowałem kanadyjską w https://marefoods.pl/ , ale ostatnio szału nie było. Bardzo delikatna, rozpadała się, a jakby sucha. Może za długo w dymie? O cennik trzeba poprosić. Mają sporo ciekawych pozycji.
    1 punkt
  11. Fajne sprzęty ale np dla mnie przekalibrowane - ja piekę góra ze 2-3 foremki chleba tygodniowo i to zwykle nie na raz . Większych ilości nie mam potrzeby bo chleba jemy w sumie mało a rodziny moich synów też niewiele a poza tym żeby zaczyn dobrze pracował to według mnie trzeba piec nie rzadziej niż raz w tygodniu . W tej weekend piekłam prawie w 100% żytni ( no prawie bo 1/5 to była mąka pszenna chlebowa 😎) na zakwasie
    1 punkt
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.