Skocz do zawartości

Ranking

  1. Grzewlod

    Grzewlod

    ***SUPER VIP***


    • Punkty

      4

    • Postów

      4 094


  2. Radek.

    Radek.

    **VIP-Organizator**


    • Punkty

      2

    • Postów

      3 380


  3. BazylWidzew

    BazylWidzew

    Użytkownicy


    • Punkty

      1

    • Postów

      3 928


  4. L.Przemek

    L.Przemek

    Użytkownicy


    • Punkty

      1

    • Postów

      7 957


Popularna zawartość

Treść z najwyższą reputacją w 04.02.2025 w Odpowiedzi

  1. Koszyk lepiej jak jest dopasowany przynajmniej na wysokość, ciasto powinno się "wylewać" z koszyka, a nie wypadać.
    1 punkt
  2. Nie inaczej. Dzięki
    1 punkt
  3. Radek co jakiś czas zerknij jak się przechowuje. Dobrze jest co jakiś czas otworzyć i przewietrzyć. Jeśli zobaczysz jakieś oznaki zamierania pleśni koniecznie wtedy rozpakuj i usuń osłonkę. Można również wędline przetrzymywać w osłonce ale po wcześniejszym powierzchniowym usunięciu pleśni (szczotkowanie).
    1 punkt
  4. Smak będzie mocny, ale nie dominujący. Po poprzednim salami, robionym kilka lat temu, zostało oczywiście tylko wspomnienie i dopisek w brulionie - „do powtórzenia”. początkowe 5,65 – 5,72, 15.12.2024 około godz. 13, do 5,1, 17.12.2024 około godz. 9. Został mi ostatni baton Fueta. Był równo dwa miesiące w dojrzewalni i stracił 50 % wagi – tyle ile chciałem. Poprzednie były rozkrojone przy utracie wagi 40 i 45 %. Wszystkie w smaku super Warto spróbować salami na różnym etapie dojrzewania i poznawać jego smak. Tego w woreczku znam, bo do tej utraty wagi, robiony nie pierwszy raz. Za radą Grzegorza (Grzewloda) zapakowałem z osłonką, nie odsysając powietrza. Zobaczymy. Będę w pełni zadowolony, jak dotrzyma do lata i zachowa smak pieczarki
    1 punkt
  5. Wczoraj po 3 tygodniach narybek przełożyłem do akwarium (ma już 1 cm) a do kotnika poszła samiczka, lada dzień będzie rodzić
    1 punkt
  6. Jeszcze nie zdążyły dobrze ostygnąć pyszności😋. Dobrze widzisz to Sielawa, nie do kupienia w sklepie . Ja mam różnych wielkości haki w zależności od wielkość ryby taki używam. Jak się upiorą w zmywarce to zmierzę.
    1 punkt
  7. Kilka ościaków z dymu😋.
    1 punkt
  8. Przyszła zima zaczyna pruszyć 😉.
    1 punkt
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.