Skocz do zawartości

Ranking

  1. Grzewlod

    Grzewlod

    ***SUPER VIP***


    • Punkty

      3

    • Postów

      4 093


  2. chudziak

    chudziak

    Moderatorzy


    • Punkty

      2

    • Postów

      7 817


  3. szrekPL

    szrekPL

    **VIP Junior**


    • Punkty

      2

    • Postów

      2 465


  4. L.Przemek

    L.Przemek

    Użytkownicy


    • Punkty

      1

    • Postów

      7 957


Popularna zawartość

Treść z najwyższą reputacją w 07.02.2025 w Odpowiedzi

  1. Ciąg dalszy eksperymentalnej pracy zespołowej🙂. 1. Salami truflowe serowe 2. Kiełbasa piniowa 3. Kindziuk Wędliny zaszczepione następującą mieszanką bakterii : Staphylococcus carnosus Lactobacillus sakei Staphylococcus xylosus Pediococcus pentosaceus Lactobacillus plantarum 4. Salami Poker - makadamia serowa Wędlina zaszczepiona następującą mieszanką bakterii : Staphylococcus xylosus Pediococcus pentosaceus Lactobacillus plantarum Utrata masy : Parametr pH : Wędliny zabezpieczone dymem wędzarniczym: Wędliny szczepione mieszanką pleśni:
    3 punkty
  2. Wolne wolne i po wolnym ale nie próżnowałem i uwędziłem trochę kiełbaski...
    2 punkty
  3. Dziś na kolację radosna "tfurczość" kulinarna takie trochę czyszczenie z resztek - ni to rolada ni to sushi 🤪. Udusiłam 1,5 paczki szpinaku ,zmiksowałam go z 3 jajkami ,2 łyżkami mąki z orzechów ( która zalegała juz dość długo 🙈), resztką wiórków z grana padano i z niecałą szklanką płatków owsianym . Wyłożyłam na papier i upiekłam. Nadzienie to serek chrzanowy , marynowana na szybko marchewka z cebulą ( słodką) , chorizo, awokado, papryka , posypane nieco serem kozim bułgarski typu feta.
    1 punkt
  4. Mieszam w misce robota ale końcówką do ciasta kruchego.
    1 punkt
  5. Ja mieszam ciasto przy zlewie mocząc rękę od czasu do czasu pod kranem . To moja pierwsza fotorelacja sprzed 15 lat 🤪 https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4823-pieczywo-chudziakowy-chleb-na-zaczynie-fotorelacja/#comment-134255 A tu sprzed pięciu - w zasadzie podobna tylko są filmiki . Może coś Ci pomogą P.S. A miska do mieszania ciągle ta sama 🙈 https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7629-chudziaka-groch-z-kapustą-na-wędzonce/?do=findComment&comment=653236
    1 punkt
  6. Napewno zmieni sie smak , moze zrob nizze stezenie octu. Osobiscie nie zamienilabym na winny ,kiedys jak robilam buraczki dalam winny zamiast spirytusowy i wogule mi nie smakowaly😉
    1 punkt
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.