Skocz do zawartości
Aby te święta, a także cały nadchodzący rok upływał w harmonii i zadumie, by nigdy nie zabrakło Wam ciepła drugiej osoby, a każdy dzień był pełen niezapomnianych chwil. Administracja ×
Pamiętajcie, że z naszego forum możecie korzystać bezpłatnie tylko dzięki temu, iż kilkadziesiąt osób klika w reklamy. Może już czas abyś do nich dołączył?

Ranking

  1. Maxell

    Maxell

    Moderatorzy


    • Punkty

      4

    • Postów

      46 155


  2. Grzewlod

    Grzewlod

    ***SUPER VIP***


    • Punkty

      4

    • Postów

      4 281


  3. Dawidk1

    Dawidk1

    Użytkownicy


    • Punkty

      3

    • Postów

      135


  4. MariuszB

    MariuszB

    Użytkownicy


    • Punkty

      2

    • Postów

      7 245


Popularna zawartość

Treść z najwyższą reputacją w 06.12.2025 w Odpowiedzi

  1. Ten surowiec wcale nie jest drogi kosztuje tyle samo co inne. Pamiętaj jeśli robisz kiełbasę z przepisu to pierwszy raz jego się trzymaj. Jak coś nie będzie pasowało to przy następnej produkcji zmienisz. Ponadto musisz wiedzieć, że do danego wyrobu autorzy dobierają odpowiedni surowiec i technologię. Czemu tak jest to się niebawem przekonasz. Zwróć uwagę na surowiec jeden i drugi tłusty. Co nie jest błędem bo masz więcej nośnika smaku. No ale jest ale czyli: dobór, rozdrobnienie surowca oraz obróbka termiczna. Na tym etapie może coś nie pyknąć. Mianowicie chodzi o podcieki tłuszczowe. Czekam na efekt.
    2 punkty
  2. Zmieniłeś skład kiełbasy więc jeżeli będzie smaczna to śmiało możesz nazwać ją "Wiejska Dawida " lub "Uboga wiejska Dawida" 😉 🙂 a smaczna na pewno będzie, i rodzina będzie zadowolona.
    2 punkty
  3. Trochę małe rozdrobnienie surowca. Opisze na jakich średnicach siatek rozdrobniłeś poszczególne mięsa i tłuszcze?
    1 punkt
  4. Super udało się kiełbasa mega wyszła i smaczna. Rodzina twierdzi że lepsza niż ostatnia. I przy okazji chlebek do kiełbaski upiekłem tartine bred.
    1 punkt
  5. 2 Dawid jak wystudzisz kiełbasę to zamieść kilka fotek, nie zapomnij zamieścić fotki w przekroju.
    1 punkt
  6. Wczoraj dotarła do mnie paczka od kolego PIS. Nie wolno się niczego pd tym nickiem dopatrywać prócz wyrobów znakomitych wędlin. Dostawa expresowa. Dwa dni. Z Grodziczno do Hamburga rewelacyjna w czasie i kosztach. Polecam ziomalą. BOCZEK PARZONY 1 kg FRANKFURTERKI 1kg KABANOSY WIEPRZOWE 2 kg KIEŁBASA MYŚLIWSKA 1 kg KIEŁBASA LISIECKA 1 kg KIEŁBASA POLSKA WĘDZONA 1 kg KIEŁBASKI ŚNIADANIOWE 1 kg KIEŁBASA KRAKOWSKA 1 kg PARÓWKI 2 kg PARÓWKI SYSKI 1 kg SALCESON OZORKOWY 1k g WhatsApp Video 2025-12-06 at 16.29.00.mp4
    1 punkt
  7. Niebawem zaczynam działać.
    1 punkt
  8. Hej jutro wędzenie kiełbaski. Miała być wiejska Halusi. Ale rodzice stwierdzili podgardle im nie pasuje i polędwica bo droga i szkoda może do kiełbasy. Więc za radą taty co pamiętał z młodości daliśmy zamiast podgardla i polędwicy karkówkę i słoninę. Reszta jak w przepisie czyli szynka, boczek, łopatka gdzieś każde po 2kg. W sumie będzie 10 kg kiełbasy i na te 10kg daliśmy karkówka 2,7kg i 1kg słoniny. Zobaczymy co wyjdzie. Mam nadzieję że nie pokombinowane za dużo i nie zmarnuje się 10 kg mięsa. Dziś już osadzanie i od rana wędzenie.
    1 punkt
  9. Witam ! od czytania forum zacząłem , ale odpowiedzi jednoznacznej nie znalazłem dla tego zapytałem . Jeżeli ktoś by zechciał mi podpowiedzieć to będę bardzo wdzięczny .Osobiście zajmuje się montażem klimatyzacji i rekuperacji i jeżeli ktoś mnie pyta co bym polecił to odpowiadam konkretnie że z mojego doświadczenia polecam ten sprzęt , lub jak bym kupował dla siebie to bym wybrał to ! a że na nadziewarkach się nie znam to zapytałem fachowców . Bardzo przepraszam że ośmieliłem się zapytać. Pozdrawiam Grzegorz.
    1 punkt
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.