Skocz do zawartości

kiniula3city

Użytkownicy
  • Postów

    14
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

O kiniula3city

  • Urodziny 03.03.1981

Informacje o profilu

  • Płeć
    Kobieta
  • Miejscowość
    Gdynia

Osiągnięcia kiniula3city

Uczeń

Uczeń (3/14)

  • Pierwszy post
  • Współpracownik Unikat
  • Pierwszy tydzień za Tobą
  • Pierwszy miesiąc za Tobą
  • Pierwszy rok za Tobą

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. Fajna ta ściągawka! Dziękuje! będę miała jeszcze pytanie związane z jednym pomieszczeniem w piwnicy, ale muszę sprawdzić szczegółową temperaturę i wilgotność, zanim napiszę.
  2. Damy radę, dziękuję za wszystkie podpowiedzi i wskazówki! Jesteście the best!
  3. Podziekowala Zdaje się ze ktoś już mi napisał. No nic, dziękuje za pomoc
  4. To z Ciebie bardzo poważny inwestor. Pamiętaj tylko, że to nie koniec - standardowo do Wilka trzeba jeszcze dokupić dedykowane sitka (które też trochę kosztują) - Muski wcześnie napisał jakie będą potrzebne. Jeśli mąż jest "kiełbasofilem" to niezbędna będzie również dobra nadziewarka. Jeśli za coś się brać, to tylko na poważnie! Czy możesz mi jeszcze polecić sklep w którym kupie Wilka i dedykowane sitka? Bo z tego co widzę, z Wilkiem problemu nie ma, gorzej z sitkami.. A ja bym chciała wszystko w jednym miejscu kupić i mieć z głowy. Tak szykuje się "mała masarnia" tylko ubojnię w pobliżu pozostanie zlokalizować hehe
  5. Zatem zainwestuję w Wilka 22. Dziękuję za pomoc!
  6. No to ja już nic nie wiem... [Dodano: 13 wrz 2020 - 12:15] Przyznam, że nie widziałem nigdzie takiego wywodu - ale to, że nie widziałem nie znaczy, że go nie ma. Ja osobiście zamiast tych dwóch zainwestował bym w "lepszego" wilka, ale jak pisałem wcześniej wszystko zależy od "wielkości produkcji docelowej". Powodem była różnica mielenia tłuszczu, słoniny etc. Ale z racji tego, że jak wiesz zaczynam lizać temat, ciężko mi doprecyzować..Produkcja własna dla rodziny, znajomych, ale mąż to spory chłop i miłośnik kiełbas więc te kilkadziesiąt kilogramów tygodniowo muszę założyć.
  7. Bo to sprzęt służący do tego samego Chyba, że masz jakiś inny powód (przyznaję, że może być, ale nie będę "wymyślał" go za Ciebie). Wrzuć jakieś poglądowe zdjęcia (linki) co chcesz zamówić - wtedy łatwiej będzie pomóc. Czytałam na forum, że dla początkującego, maszynka ręczna i maszynka elektryczna to podstawa. Poszukałam sobie na Google i wybrałam te:Ręczna https://www.garneczki.pl/produkt/browin-2-w-1---maszynka-do-miesa-zeliwna-z-nadziewarka,93638 Elektryczna https://multigastro.pl/pl/p/Maszynka-Wilk-do-mielenia-miesa/23653 Powodów oprócz przeczytanych na forum nie mam... [Dodano: 13 wrz 2020 - 12:04] Maszynki elektrycznej aktualnie nie mam, bo moje dwie domowe zelmer i jeszcze coś ze standardowego euro rtv odmówiły posłuszeństwa na etapie mielenia mięsa na kotlety.. Stąd pomysł z zakupieniem Wilka.Termometr zakupie, dziękuję za wskazówki!
  8. Popatrz też na Swojskiwyrob.pl - U Marcina też masz wszystko - prawo wyboru Sprawdzę na pewno! [Dodano: 13 wrz 2020 - 11:43] Tak na 100% pewna, stąd wizyta na forum i próba zgłębienia tematu. Dlaczego Wilk i ręczna to zly pomysł?
  9. Na razie zapomnij - to tylko tak wygląda ale bez kutra to trudna robota.Bardzo Ci dziękuję! Mam w koszyku małego Wilka i ręczną maszynkę, więc na początek wystarczy. A po resztę chyba zajrzę do sklepu Miro, tam zdaje się dostanę wszystko z Twojej listy. [Dodano: 13 wrz 2020 - 11:25] Oooo wspaniale! Dzięki! [Dodano: 13 wrz 2020 - 11:26] bo gotowa się przestraszyćJa nie z tych strachliwych
  10. Proste rodzinne wędliny (parzone, pieczone, suszone), na chwilę obecną bez wędzenia. Kiełbasy,parówki. Miejsca mam dużo. Na zakup sprzętów też nie będę żałowała. [Dodano: 13 wrz 2020 - 10:59]
  11. Problem polega na tym, że czytam od kilku dni i nie jestem w stanie, jako nowy użytkownik wykopać konkretów, dlatego, że na forum znajdują się treści sprzed 15 lat. No nic, dziękuję mimo wszystko.
  12. Cześć! Proszę doświadczonych kolegów i koleżanki, w rozpisaniu wyprawki dotyczącej pierwszych kroków w przygotowywaniu swoich wędlin i mięs. Jaką maszynkę kupić? Czy w Trójmieście (Gdynia) można się zaopatrzyć w dobrej jakości mięso? Jeśli tak to gdzie? Co powinnam jeszcze kupić na początek? Dziękuję za wszystkie wskazówki. Kinga.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.