Skocz do zawartości

jarki

Użytkownicy
  • Postów

    17
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Informacje o profilu

  • Płeć
    Mężczyzna
  • Miejscowość
    .

Osiągnięcia jarki

Uczeń

Uczeń (3/14)

  • Pierwszy post
  • Współpracownik Unikat
  • Pierwszy tydzień za Tobą
  • Pierwszy miesiąc za Tobą
  • Pierwszy rok za Tobą

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. Chyba ta dyskusja nie ma sensu Jak nikt tu nie robi bez peklosoli
  2. Tak się składa że jestem OBEZNANY w tematach forum Od dziesięciu lat na pewnym tematycznym moderuję i... Jak się człowiek chce czegoś nauczyć to w tym kraju zawsze prz.e Znajdą się tacy co wszystko wiedzą i musi być tak jak oni robią Nie ja tak już jadłem całe DŁUGIE życie wierzcie mi wystarczy Gdybym wiedział jak to się robi nie pytałbym Ale wiem że tak robili nasi dziadkowie i zdrowo żyli
  3. Jak zrobiłeś pierwszą w życiu to powalała Myślałem że forum służy do tego żeby sobie pomagać No Kolegą wyżej edytowałeś post i już lepiej Ja się uparłem i saletra tylko idzie do słoikowej jak ciepło Wczoraj dolalem 3/4 litra wody z solą i jest ok dziś przekładane W poniedziałek wędzę
  4. Banda debili A myślałem że najlepsze forum tematyczne [Dodano: 28 lis 2020 - 16:54] Taka wędzonka @EAnna ja wolę bez to wszystko chemia chyba wystarczająco jej Jeśli mowa o peklosoli to faktycznie wolałbym saletra+sól
  5. Nikt nie robi na soli kamiennej wszyscy peklosól dajecie?
  6. jarki

    Wybór nadziewarki.

    Jest taka na allegro nie za 77€ Lecz za 391 zł wysyłki niby z Hamburga Pytanie czy części z Hendi pasują
  7. jarki

    Wybór nadziewarki.

    Ta Revolution 7kg za 499 czym się to różni od Hendi Bo taka Hendi 3kg to 459zł
  8. Mam tego 15 kg więc pieczeń dla wojska A poważnie to chce wędzić a ostatnio miałem oko w środku
  9. jarki

    Wybór nadziewarki.

    Na allegro mają Zilner ZL-3905 za 245 zł ma to jakiś sens a nowej Hendi 5kg za 600 nie kupię Dzięki Panowie ale ja już szukam ze dwa miesiące i nima
  10. Mięso drugą dobę na sucho w lodówkę Przed chwilą przekładałem niby jest ok ładnie pachnie Puściło wodę jest jej tak około 3 cm od góry mięcha Pytanie dolewać wody z solą czy tak zostawić do końca? Jeszcze jedno ile dni trzymać żeby dobrze przeszło było ok Muszę tu jeszcze wspomnieć że robię bez peklosoli
  11. jarki

    Wybór nadziewarki.

    Czy można coś sensownego kupić w cenie 300zł Czy muszę dać te 500 trochę drogo jak na 4 osobową rodzinę Robię do 15 kg jednorazowo i maszynka za bardzo to rozbija
  12. Mam pytanie czy robicie peklowanie na sucho bez soli peklowej? Czy ktoś próbował używać kwasu askorbinowego?
  13. jarki

    Przywitanie

    Wiem, jestem tu oczywiście nowy ale też nowy w kwestii władnych wyrobów. Wędliny robię od kilku miesięcy natomiast mięso wedzilem raz. Pozdrawiam wszystkich Jarek
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.