Skocz do zawartości

Darekkojak

Użytkownicy
  • Postów

    5
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Informacje o profilu

  • Płeć
    Mężczyzna
  • Miejscowość
    Gelnhausen

Ostatnie wizyty

Blok z ostatnimi odwiedzającymi dany profil jest wyłączony i nie jest wyświetlany użytkownikom.

Osiągnięcia Darekkojak

Rekrut

Rekrut (2/14)

  • Pierwszy rok za Tobą
  • Przyjazny Unikat
  • Pierwsza rozmowa
  • Pierwszy post
  • Pierwszy tydzień za Tobą

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. Witam, czy można wędzić schab ze śliwkami suszonymi. Peklowalem 8 dni, wczoraj schab nadziałem śliwką, czy mogę tak wędzić czy wszystko wypłynie podczas wędzenia. No i ewentualnie czy po wędzeniu mogę potem sparzyć czy muszę dopiec w wędzarni
  2. U mnie termometr działa w miarę prawidłowo w porównaniu z sondą, różnica kilku stopni na tej samej wysokości. Też się zastanawiam nad przepływem dymu, bo jak otwieram drzwi to dymu jest tyle że muszę odczekać kilka sekund żeby zobaczyć co się w środku dzieje. Zaślepka gdzie wchodziła wcześniej tuba na zrębki a teraz jest rurka od DG jest bardzo szczelna i nie wiem czy nie wywiercić kilka otworów dookoła rurki od DG żeby był lepszy przewiew powietrza w wędzarni. Ciekawe czy jakiś mały wentylatorek nie pomógł by jakby zamontować go w tym małym otworze na dole wędzarni co służy do odprowadzania zanieczyszczeń. Nawet taki na 12v,zawsze zrobi jakiś ruch w środku. Ja swój DG zrobiłem z puszki po Jack Daniels 🤣
  3. Witam, mam problem z równomierna temp wewnątrz wędzarni. Wędzarnia to masterbuilt 140b. Zamiast tej tuby na zrębki dołożyłem swój DG, działa wyśmienicie. Zauważyłem jednak ze bezpośrednio nad grzałka wędliny są bardziej uwędzone i np. Przy 50st ser zaczął się topić na osłonę grzałki bo wisiał nad nią ale przy samej górze. Ostatnio wedzilem zwyczajną i też się nie równomiernie uwedzila. Chciałbym dołożyć wentylator taki od piekarnika lub inny żeby też pomagał przy osuszaniu i w trakcie wędzenia rozprowadzal temperaturę. Nie wiem w którym miejscu najlepiej go zamontować żeby wszystko działalo poprawnie. Czy przed wentylatorem też powinien być wtedy deflektor? Będę wdzięczny za radę. https://www.amazon.de/MasterBuilt-Digital-Electric-Smoker-Schwartz/dp/B0873T2DRM/ref=asc_df_B0873T2DRM/?tag=googshopde-21&linkCode=df0&hvadid=447571235462&hvpos=&hvnetw=g&hvrand=8133159657132593674&hvpone=&hvptwo=&hvqmt=&hvdev=m&hvdvcmdl=&hvlocint=&hvlocphy=9044439&hvtargid=pla-950990423923&psc=1&mcid=dcead2c3f36a342ea60ad972448fd9eb&th=1&psc=1
  4. Cześć, mam problem z równomierna temp w wędzarni i wędzeniem cienkich kiełbas. Mam taką wędzarnia https://www.amazon.de/MasterBuilt-Digital-Electric-Smoker-Schwartz/dp/B0873T2DRM/ref=asc_df_B0873T2DRM/?tag=googshopde-21&linkCode=df0&hvadid=447571235462&hvpos=&hvnetw=g&hvrand=10124386080034663481&hvpone=&hvptwo=&hvqmt=&hvdev=m&hvdvcmdl=&hvlocint=&hvlocphy=9044439&hvtargid=pla-950990423923&psc=1&mcid=dcead2c3f36a342ea60ad972448fd9eb&th=1&psc=1 Zamiast tuby na zrębki dołożyłem swój DG, dymi świetnie ale temp wewnątrz jest nie równomierna i cienkie kiełbasy źle się wędzą,. Chciałbym dołożyć wentylator tylko nie wiem w którym miejscu i jaki, żeby pomagał osuszyć i w trakcie wędzenia rozprowadzal temperaturę. Masz jakiś sprytny sposób i nie duży wentylator który wziąć pod uwagę. Czy przed nim też będzie musiał być deflektor. Pozdrawiam Dariusz
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.