Skocz do zawartości

jacekkr

Użytkownicy
  • Postów

    2
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Informacje o profilu

  • Płeć
    Mężczyzna
  • Miejscowość
    Wrocław

Osiągnięcia jacekkr

Nowicjusz

Nowicjusz (1/14)

  • Pierwszy tydzień za Tobą
  • Pierwszy post

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. Dziękuję za odpowiedzi, tak, peklowałem na sucho. I tak, jest słona ale nie jest niejadalna. A jeśli nikt nie krzyczy żeby utylizować to rozumiem że krzywdy sobie nie zrobię taką ilością pekli?
  2. Dzień dobry państwu, po wielu latach czytania, spaleniu dwóch blenderów przy kutrowaniu pasztetów przyszedł czas na wędzenie...i od razu dałem ciała. Pytanie z którym przychodzę to czy 30dkg peklosoli na 11kg wsadu kiełbasianego to dużo za dużo? Zalecane przez browin maksymalnie 17g/kg daje 102mg azotynu sodu i takie ograniczenie dla zawartości w kiełbasie znalazłem w sieci (znaczy zgadzałoby się), natomiast dla wędlin widzę 150mg/kg i zastanawiam się czy jestem w stanie zrobić sobie krzywdę tą kiełbasą?
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.